68 Yıl Sonra Gelen Mutluluk

Şanlıurfa'da yaşayan ve iki gözünde de ileri derecede kayma bulunan 68 yaşındaki İsmail Çobanlı başarılı bir ameliyatla şaşılıktan kurtuldu.

SAĞLIK - 02-05-2024 11:19

Şanlıurfa'da 68 yaşındaki İsmail Çobanlı çocuk yaşlarda geçirdiği hastalık sonucu gözlerinde şaşılık oluştu. 68 yıldır gözlerinde oluşan şaşılık hastalığına çözüm bulamadı. 

İsmail çobanlı, çevresindeki vatandaşlar tarafından gözlerindeki şaşılıktan dolayı "bu nereye bakıyor", "doğru gördün mü" gibi sözlerle alay edildiği için psikolojik sorunlar yaşadı. 

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde başvuran 68 yaşındaki İsmail Çobanlı için yapılan kontroller ve tetkik sonucu ameliyat kararı alındı.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi  Dr. Lokman Balyen ve ekibi tarafından  yapılan başarılı ameliyatla 68 yıldır Şaşı olan İsmail Çobanlı'nın gözündeki şaşılık düzeltildi.

İsmail Çobanlı, duygularını şöyle anlattı:

"Ameliyat için çok gezdim bulamadım doktor. İstanbul'da yaşıyordum. Büyüdüm,  baktım hiç olmadı. Ameliyat yapacak bir doktor bulmadım. Urfa'ya geldim, dedim ki ameliyat olacağım. 500 yatağa (Şanlıurfa Devlet Hastanesi)  gittim. Dediler ki ameliyat ederiz. ama gözün yine kayar 2-3 sene sonra bende korktum olmadım. Yine İstanbul'a gittim sonra tekrar geldim yine doktora gittim beni Lokman doktora gönderdi.  Lokman dedi ben yaparım eskisinden daha iyi olur. Doktorların ameliyattan sonra tekrar kayacağını söylediklerini söyledim.  Ben buradayım gözün kaymak olmaz, hiç korkma... Ben de ameliyat oldum. 68 yıl dünyayı şaşı gördüm şimdi doğru görüyorum.."

Dr. Lokman Balyen ise hastanın göz kaymasının çok yüksek olduğunu ve iki gözün de dışa kaydığını belirterek, şunları söyledi:

"Bazen sağ, bazen sol ve hasta tek göz ile dünyayı görüyordu iki gözünü birden kullanamıyordu. Ayrıca psikolojik olarak sorunları vardı hastanın. Toplum içine çıkamıyordu.  Biz bu ameliyatla hem gözlerini düzelttik ve her iki gözü ile artık dünyayı görebiliyor. Şaşı bakamıyor net görebiliyor bunun dışından en önemli bu yaşa kadar böyle gezmesi psikolojik açıdan da artık hastamız özgüvenini kazandı. 

Ben şimdiye kadar 45- 50 yaş civarı hastaları almıştım 68 yani yaş anlamında rekor ve kayma anlamında çok kayması vardı o rekor diyebilirim gerçekten çok büyük bir kayma vardı ve beni mesut eden bir ameliyatta düzeltmiş olmamız. Bir ameliyatta yüksek derecede fazla kayması olan hastamızı bir ameliyatta gözünü paralel getirmek ve kayma derecesini sıfıra düşürmek gerçekten bizi mutlu etti. Hastamız da mutlu biz de mutluyuz."

Kaynak: Ajans Bizim

Günün Diğer Haberleri