Davul-Zurna Eşliğinde Ritmik Performans

Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası halk oyunları yarışmasında ekipler, ritmik hareketleri ve sahne performansları ile jüriden tam not aldılar.

KÜLTÜR - SANAT - 28-04-2024 13:00

UNESCO Müzik şehri Şanlıurfa’da düzenlenen okullar arası halk oyunları yarışmasında ekipler, folklorik giyimleri, ritmik hareketleri ve sahne performansları ile jüriden tam not aldılar.  

Şanlıurfa’da Geleneksel Halk kültürü - oyunlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Valilik koordinasyonunda ŞURKAV ve Eyyübiye Belediyesi'nin işbirliği ile başlatılan ‘’Tek Ses İki Hareket’’  Valilik Kupası 3. Okullar arası halk oyunları yarışmasında lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri heyecan dolu dakikalar yaşattılar.

Halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması için Valilik tarafından  düzenlenen halk oyunları yarışmasına 35 lise, 43 ortaokul ve 38 ilkokul ekibinin katıldı.

Şanlıurfa genelini kapsayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin oluşturduğu 120 ekip katıldı. Yarışmada ekipler, ritmik hareketleri ve sahne performanslarıyla  jüriden tam not almak için ter döktüler.

 Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışmada Karaköprü TOKİ El Battani İlkokulu, Haliliye Süleymaniye Ortaokulu ve Haliliye Urfa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  sahne performanslarıyla birinci seçildi.

Yarışmada dereceye giren ekiplere ödülleri ve Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, heyecanlı bir yarışma sürece yaşandığını belirterek, "Valililiğimiz koordinesinde  ŞURKAV vakfımız ve Eyyübiye Belediyemizin işbirliğinde gerçekleşen üçüncüsünü bu yıl gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik hakikaten  Şanlıurfa'nın halk kültürünün zenginliğini ve yaşatılmasının çabalarını ortaya koyması açısından çok anlamlı. Daha da zenginleştirerek , çeşitlendirerek gençlerimizin çocuklarımızın etkinliklerini sürdüreceğiz onlara yönelik çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Bütün kurumlarımızla işbirliği yaparak bu alandaki faaliyetleri canlı tutacağız dinamik tutacağız" dedi. i

Yarışmada birinciliği alan öğrenciler ise başarılarının mutluluğunu yaşıyordu. 

Kaynak: Ajans Bizim

Günün Diğer Haberleri