2023'ün Turizm Trendleri.

2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması, tatilcilerin neredeyse yarısının kişiselleştirilmiş organizasyonları tercih ettiğini gösteriyor.

TURİZM - 29-11-2023 18:04 177 kez okundu.

2023'ün Turizm Trendleri.

2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması, tatilcilerin neredeyse yarısının (yüzde 41) fiyat artışlarından kaçınmak için erken rezervasyon yaptıklarını ve her şey dahil konsepti yerine kişiselleştirilmiş organizasyonları tercih ettiğini gösteriyor. 

Küresel danışmanlık şirketi Simon-Kucher’in konuya dair gerçekleştirdiği 2023 Küresel Seyahat Trendleri Araştırması’da tüketicilerin erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak suretiyle sürdürülebilir ve kişiselleştirilmiş tatil planı yapabilecekleri fırsatları değerlendirdiğine işaret ediyor. 

Küresel Seyahat Trendleri araştırması, tüketicilerin yüzde 84’ünün tatil planı yapmasına rağmen, beşte birinin finansal kısıtlamalardan dolayı tatile çıkmakta zorlandıklarını gösteriyor. Giderek artan yaşam maliyetleri ise iki kesimi de yoğun tatil dönemleri dışında seyahat etmeye yönlendiriyor. Bu doğrultuda tatilcilerin yüzde 41’i seyahatlerini erkenden rezerve etmeye başlarken, yüzde 38’i bunun sebebinin cazip fırsatlardan yararlanmak olduğunu söylüyor. Yüzde 37’si ise bu seçeneği enflasyona bağlı fiyat artışlarından kaçınmak için tercih ediyor. 

Ekonomik dalgalanmalardan dolayı tatilleri seyahat acentesi aracılığıyla organize etme alışkanlığı devam ederken, tüketicilerin birçoğu her şey dahil konsepti yerine kişiselleştirilmiş tatil seçeneklerini tercih ediyor. Odak noktalarında ise yemek, ulaşım, aktivite ve alışveriş kriterleri bulunuyor.

Tatil seçenekleri sunan Gezinoks Genel Müdürü Serhat Ay, birçok insanın tatillerini artık aylar öncesinden organize ettiğini ve bu sayede hem yüksek maliyetlerden kaçındığını hem de kapsamlı bir takvim oluşturduklarını belirtti.  Ay, faaliyetlerinde yaşanan değişimleri dikkate aldıklarını ifade ederek,  "Müşterilerimizin konaklanacak tesis, uçuş ayarlama, araç kiralama, tatil yerlerine yakın mekanları keşfetme, gezilecek yerleri tanıma ve yapılabilecek aktiviteleri bulma konularında detaylı bilgilere ulaşmalarını sağlıyoruz” dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

19-04-2024 - TURİZM

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

16-04-2024 - TURİZM