"Bizleri Yok Saymak Turizmi Yok Saymaktır"

16-18 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak 2. TÜRSAB Turizm Kongresi Antalya’da başladı.

TURİZM - 18-02-2024 10:15 194 kez okundu.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizmin seyahatin organize hali olduğunu belirterek, ''Seyahat acentaları seyahati gerekli ve mümkün kılan organize edenler olarak turizmin asli unsurlarıdır. Bizleri yok saymak turizmi yok saymaktır" dedi. 

Bağlıkaya, Antalya’da başlayan  2. TÜRSAB Turizm Kongresi'nin açılışında yaptığı konuşmada,  turizmin, kamu ve sektörün bazı aktörlerince öncelikle ekonomik bir faaliyet olarak ele alınsa da  turizmin toplumların birbirini anlama ve farklılıklarına saygı göstermelerine katkısının  en az ekonomik katkısı kadar değerli ve  önemli olduğunu söyledi.

 ''Turizmin barışa, barışın turizme ihtiyacı var'' diyen Bağlıkaya, şöyle devam etti:

''Turizm, dünyayı korumanın en etkili faaliyetlerinden biri olabilir. Bunun için turizme sadece döviz gelir sayılar üzerinden bakamayız. Dünyayı yaşanılmaz kılan savaş ve çevre felaketleriyle mücadelede turizmden yararlanmak gerekir. Bu nedenle kongremizde turizme farklı bakış açılarıyla yaklaşacak konuşmacılarımızı dinlemenin heyecanı içindeyiz.

Dünya turizmi bir yandan teknoloji alanındaki gelişmeler çevre odaklı endişelerle yeni bir boyuta taşınırken  diğer yandan da ülkelerin ekonomileri açısından çok daha önemli hale geldi. Turizmin gelişimi için birçok ülke özel önlemler alıyor. Dünya genelindeki tüm destinasyonlar bir yandan daha çok turist ağırlamak daha çok turizm geliri elde etmek için hiç olmadığı kadar büyük bir çaba içine girerken diğer yandan sürdürülebilirlik konusunda önlemler alıyor.

Başlık 2: Ortak aklı hakim kılmak

Bu keskin rekabet ortamında ayakta kalabilmenin ötesinde pazar payını artırabilmek ve sürdürülebilir bir turizm yapısı oluşturmak içinse yeni stratejiler geliştirmek hedef odaklı planlamalar yapmak ve ortak aklı hakim kılmak özel bir anlam taşıyor.

TÜRSAB olarak biz de bu perspektiften hareketle yarım asrı aşan geçmişimiz ve Türkiye’nin en köklü turizm meslek örgütü olmanın getirdiği sorumlulukla sektörümüze değer katan etkinlik ve organizasyonları düzenlemeyi kendimize görev biliyoruz.

Dünya turizmindeki yarışta öne çıkabilmek için mevcut başarıları sağlayan yapı ve kurumları korumanın ötesinde güçlendirmenin de ayrı bir önemi bulunuyor. Şu bir gerçek ki bugün ülkemiz dünyada önemli turizm destinasyonlarından biri olarak tanınıyorsa bunda Türk turizmini var eden geliştiren bugünlere getiren seyahat acentalarımızın ve her durum ve koşulda seyahat acentalarımızın temsilcisi olan TÜRSAB'ın büyük katkısı vardır

Başlık 3: "Seyahat acenteleri oldukça TÜRSAB'da var olacaktır

Turizm, seyahatin organize halidir. Seyahat acentalari seyahati gerekli ve mümkün kılan organize edenler olarak turizmin asli unsurlarıdır. Bizleri yok saymak turizmi yok saymaktır. Bizlerin yok olacağını düşünmek turizmin yok olacağını düşünmektir. Bu nedenle biz var oldukça turizm, turizm var oldukça seyahat acentaları olacaktır.  Seyahat acentaları var oldukça onların meslek örgütü TÜRSAB'da var olacaktır.

Turizm paydaşları arasındaki iş birliği olanaklarının artırılması birlik ve beraberliğin öne çıktığı bir yapının sürdürülmesi Türk turizminin geleceği için en önemli güvenceyi oluşturuyor. Meslektaşlarımızdan aldığımız destek ve gösterdikleri birliktelik de sektörümüzü geleceğe güvenle taşımak konusunda sergilediğimiz  mücadele konusunda bizlere büyük güç veriyor.''

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

19-04-2024 - TURİZM

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

16-04-2024 - TURİZM