Depremzedeler Sporla Rehabilite Ediliyor

EYS Projesi Kapsamında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden ağır şekilde etkilenen çocuklar ve gençler spor yaparak destek alıyor.

SPOR - 12-11-2023 17:41 252 kez okundu.

Depremzedeler Sporla Rehabilite Ediliyor

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde EYS Projesi Kapsamında Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremden ağır şekilde etkilenen çocuklar ve gençler spor yaparak destek alıyor.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde ağır hasar alan 11 il arasında en fazla etkilenen Adıyaman'da gençler ve çocuklar spor yaparak rehabilite ediliyor.
Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde EYS Projesi Kapsamında çalışan Futbol Antrenörler 06 Şubat'ta meydana gelen ve Adıyaman'da ise büyük bir yıkama neden olan 'Asrın Felaketi'nden sonra özellikle depremden etkilenen çocuklar ve gençlere yönelik olarak psikososyal destek kapsamında spor faaliyetleri devam ederken, katılanlar spor yaparak rehabilite ediliyor.
Konteyner kentlerde ve mahallerde yoğun bir şekilde yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile çocuklara, gençlere ve yetişkinlere psikososyal destek verdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş,"İl Müdürlüğümüzce, Adıyaman il merkezinde  konteyner kentlerde ve mahallerde yoğun bir şekilde yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile çocuklara, gençlere ve yetişkinlere psikososyal destek verilerek  sosyal hayata dahil olmaları sağlanmaktadır. Bu kapsamda Bahçecik Mahallesi, İmamağa Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesini kapsayan özellikle çocukların ve gençlerin yoğun olarak  yaşadığı bölgelerde düzenlenen spor faaliyetlerine gençler ve çocuklar çok büyük bir  ilgi göstermektedirler. Belirtilen mahallelerde Futbol branşında düzenlenen Spor faaliyetlerine alt yaş guruplarından 65 erkek  ve 24 kız  toplamda 89 sporcu  faaliyetlere  katılmaktadır. Özellikle depremden  kısa bir süre sonra bu tür etkinlikleri düzenleyerek çocuklara ve gençlere psikososyal destek sağlamaktayız. İl Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen bu projeye çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi oldukça sevindirici bir durum. Projenin uygulandığı bölge daha çok sosyal sportif faaliyetlere ihtiyaç duyan çocukların olduğu bir bölge olması ve çocukların serbest zamanlarının sosyal sportif faaliyetler ile doldurulması bağımlılığı önleme faaliyetleri kapsamında da önem arz etmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizin bir çok mahallesinde şu an 150 civarında antrenör ile  42 spor branşında aktif olarak faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Tüm gençleri, çocukları ve yetişkin bireyleri spor faaliyetlerine  ve Gençlik Merkezlerimizin faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum. " dedi.

 

Kaynak : PHA

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyamanlı Güreşçiler Malzemelerine Kavuştu

Adıyamanlı Güreşçiler Malzemelerine Kavuştu

25-04-2024 - SPOR

Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan Tam Destek

Gergerspor’a Kaymakam Saygılı'dan Tam Destek

25-04-2024 - SPOR