Dünyanın En Stresli İkinci Havalimanı Seçildi

Yolcular arasında yapılan araştırmaya göre İstanbul Havalimanı, 2023’ün ‘En Stresli ikinci havalimanı’ seçildi.

GENEL - 08-01-2024 14:56 327 kez okundu.

Dünyanın En Stresli İkinci Havalimanı Seçildi

Global vize bilgileriyle ilgili haberler veren ‘VisaGuide World’ adlı internet sitesi, bu kez de ‘En stresli havalimanları’ adlı bir anket çalışması gerçekleştirdi. 2023’te en az iki uluslararası uçak yolculuğu yapmış 53 farklı milletten bin 642 hava yolcusu ile yapılan anket sonrası En Stresli Havalimanları listesi elde edildi.

Yolcular, uçakla seyahatlerde havalimanlarında stres oluşturan faktörler arasında daha çok; yoğunluk, büyük terminallerde uçak kapısına ulaşımdaki zorluklar, rötar sıklığı ve havalimanlarının şehir merkezine uzaklığından duydukları sıkıntılara dikkat çekti.

VisaGuide World; yolcuların uçakla seyahatlerinde yaşadıkları stresli duruma neden olan faktörler doğrultusunda havalimanlarını ise ‘toplam yolcu sayısı, metrekare cinsinden büyüklüğü, metrekare başına yolcu yoğunluğu, yıllık gecikme payı ve kilometre cinsinden şehir merkezine uzaklık’ kriterlerine göre sıraladı.

Başlık 2: İstanbul Havalimanı ikinci sırada

Hazırlanan listeye göre İngiltere’deki Londra Gatwick Havalimanı yolcular için dünyanın en stresli havalimanı seçildi. İstanbul Havalimanı ise ikinci sırada yer alırken Almanya’nın Münih Havalimanı sıralamada 3. oldu. ABD’deki Colorado Eyaleti’nde bulunan Denver Havalimanı 4., Londra’daki Heathrow Havalimanı 5. sırada en stresli havalimanı gösterildi.

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
12 İlde IŞİD Operasyonu: 41 Gözaltı

12 İlde IŞİD Operasyonu: 41 Gözaltı

02-05-2024 - GENEL

Diyetisyen Usta'dan Beslenme Önerisi

Diyetisyen Usta'dan Beslenme Önerisi

30-04-2024 - GENEL