Kendisine Saldıran Kobrayı Isırarak Kurtuldu

Sekiz yaşındaki çocuk kendisine saldıran kobrayı ısırarak kurtuldu.

DÜNYA - 11-11-2022 16:28 825 kez okundu.

Kendisine Saldıran Kobrayı Isırarak Kurtuldu

Hindistan’da bir köyde evinin bahçesinde oynayan sekiz yaşındaki bir çocuk, kendisine saldıran kobra yılanını ısırarak canını kurtardı.

Kobra, bahçede çocuğa saldırdı, koluna sarıldı ve sonra da ısırdı. Adı Deepak olduğu bildirilen çocuk, kolunu sallayarak yılandan kurtulmaya çalışsa da hayvan çocuğun kolunu dişlerinin arasında tutmaya devam etti.

Bunun üzerine büyük bir soğukkanlılık sergilen Deepak, yılanı ısırmaya başladı ve hayvanı öldürünceye kadar ısırmaya devam etti.

Çocuk annesi ve babası tarafından hemen yakınlardaki bir hastaneye götürüldü ve müşahede altına alındı. Isırığın incelenmesinden sonra kobranın çocuğu ısırdığında zehir salgılamadığı anlaşıldı.

Bir kobra uzmanı, yerel basına yaptığı açıklamada, Deepak’ın, yılanın “kuru biçimde ısırması”, yani zehir akıtmaması sebebiyle çabucak toparlandığını belirtti.

Kobra uzmanı, yetişkin kobraların avlandığı sırada yada kendini savunduğunda zehir salgıladığını, uyarı yapmak istediğinde ise “kuru biçimde ısırdığını” bildirdi.

Hindistan’da her yıl yaklaşık 51 bin kişinin, özellikle kırsal kesimde panzehir bulunamaması nedeniyle kobralarını ısırması yüzünden öldüğü biliniyor.

Doktorlar, Deepak’ın hayatını soğukkanlılığının yanısıra şanslı olmasına da borçlu olduğunu söyledi.

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail'e İhracat Kısıtlaması

İsrail'e İhracat Kısıtlaması

09-04-2024 - DÜNYA

İHH Yüz Binlerce Yetime Destek Oldu

İHH Yüz Binlerce Yetime Destek Oldu

28-01-2024 - DÜNYA