MÜSİAD Heyetinin ABD Ziyareti

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve beraberindekiler, "ABD iş seyahati programı" kapsamında New Jersey ve New York'ta temaslarda bulundular.

DÜNYA - 20-10-2022 08:36 713 kez okundu.

MÜSİAD Heyetinin ABD Ziyareti

Konuya ilişkin açıklamaya göre, heyette Asmalı'nın yanı sıra Uluslararası İş Forumu (IBF) Başkanı Erol Yarar ile MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri Davut Altunbaş, Gökhan Yetkin, Hıfsı Soydemir, Halit Kerim, Selim Sar, Abdullah Bozatlı ve Genel Sekreteri Dr. Cihad Terzioğlu yer aldı. 

New Jersey'daki görüşmeler kapsamında, Paterson'da MÜSİAD üyeleri ve bölgedeki iş insanları ile bir araya gelen heyettekiler, bölgedeki iş ve ticaret yaşamına yönelik görüşmeler yaptılar. MÜSİAD ABD Başkanı Murat Güzel ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh ve Prospect Park Belediye Başkanı Mohammed Khairullah da katıldı.

Programının ikinci gününde New York'ta Türk Evi binasındaki Türkiye Başkonsolosluğu ve New York Ticaret Odası ziyaret edildi. Başkonsolos Reyhan Özgür ile bir araya gelen Mahmut Asmalı, ziyaret ile Türkiye-ABD ticari ilişkilerine ivme kazandıracak girişimlere zemin hazırlamasını hedeflediklerini aktardı. 

Daha sonra Ticaret Odası Başkanı Mark Jaffe ile görüşen Asmalı, MÜSİAD ulusal ve uluslararası alandaki çalışma ve projelere yönelik bilgi paylaşımında bulundu.

MÜSİAD ABD Başkanı Murat Güzel’in şirketi Natural Food Group'u da ziyaret eden heyettekiler, ABD'de ticaret fırsatları, pazarlama stratejileri ve satış alanındaki detaylara yönelik sunumu dinledi.

Mahmut Asmalı ve beraberindekiler, BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ile bir araya geldi. Görüşmede MÜSİAD’ın küresel ölçekte yürüttüğü teşkilat çalışmaları yanında, diplomatik ilişkiler vizyonu ve ticari diplomasi faaliyetleri ele alındı. 

Asmalı başkanlığındaki heyet New Jersey'deki ABD Maarif Okulu'un ziyaret ettiler ve Maarif Vakfı Direktörü Ahmet Celal Özdemir ile görüştüler.

MÜSİAD heyeti, daha sonra Delaware’e geçerek, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen istişare toplantısında MÜSİAD ABD üyeleri ile bir araya geldi.

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
İsrail'e İhracat Kısıtlaması

İsrail'e İhracat Kısıtlaması

09-04-2024 - DÜNYA

İHH Yüz Binlerce Yetime Destek Oldu

İHH Yüz Binlerce Yetime Destek Oldu

28-01-2024 - DÜNYA