Suriyeli Aile, Hasta Çocuğu İçin Umut Arıyor

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Adıyaman’da köhne bir eve sığınan Suriyeli Said ailesi, biri hasta, 5 çocuğuyla birlikte hayat mücadelesi veriyor.

YAŞAM - 04-10-2022 12:25 1638 kez okundu.

Suriyeli Aile, Hasta Çocuğu İçin Umut Arıyor

Adıyaman’da yaşayan, 13 yaşındaki Eric Said isimli hasta çocuğu için tedavi imkânı arayan Suriyeli aile, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

12 yıl önce kendi ülkesinden göç etmek zorunda kalmış Suriyeli Said ailesi, 5 çocuğuyla birlikte Türkiye’ye sığınmış, hem yoksulluğun, hem de hasta çocuğunun yükünü çekiyor. Suriyeli Said ailesinin ve hasta çocuğu Eric Said’in durumunu bilen görgü tanıkları, konuyu kamuoyu ile paylaşmamız için “Adıyaman Manşet” haber portalımıza şunları söyledi:  

“Eric Said’in akranları okula gidiyor, kendisi hastalığı yüzünden henüz gidemedi. Sınıfına giremedi. Bundan böyle ne olacağı da meçhul. İki ay kadar önce ayağında başlayan ağrıyla doktora götürülür. Artık hastaneden çıkamayan Eric tahlil, film gibi birçok aşamalardan geçer. Şanlıurfa ve Gaziantep illerine gittiyse de ayağında çıkan ağrı gitmediği gibi, gittikçe artar. Ağrılar dayanılmaz duruma gelir. Kısa süre sonra ayağına basamadığı gibi yine hiç bir şekilde ayağını kullanamaz. Ayağında ağrının başladığı yer şişerek çekilmez ağrılar baş göstermiş. Sonuç olarak doktoru, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Önümüzdeki hafta hastaneye gitmesi gereken Eric'in ailesinin durumu malum. Ailesi sıradan bir Suriye göçmeni. Ailenin tek kızı olup 4 erkek kardeşi var. Kızımız Eric Said, hayırseverlerin yardım ve dualarını bekler.”

Adıyaman Manşet” haber portalı olarak bizler de Suriyeli Said ailesinin dramını haberleştirip kamuoyu ile paylaşma duyarlılığında bulunduk. Eric Said’e Cenabı Allah’tan şifa diliyor, hayırseverlerin yardım eli uzatmalarını temenni ediyoruz.   

 

 

 

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da Tozbulutu Hayatı Olumsuz Etkiledi

Adıyaman'da Tozbulutu Hayatı Olumsuz Etkiledi

25-04-2024 - YAŞAM

Malatya'da Yoğun Sis Etkili Oldu

Malatya'da Yoğun Sis Etkili Oldu

06-12-2023 - YAŞAM