Turizminde Yükseliş Devam Ediyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya turizminde yükselişin devam ettiğini söyledi.

TURİZM - 10-06-2023 01:21 360 kez okundu.

Turizminde Yükseliş Devam Ediyor

Antalya Valisi Ersin Yazıcı; “Yılın ilk 4 ayı itibariyle rekorlarla dolu bir turizm sezonuna imza attık. Bu yükselişte Mayıs ayında bir sekme oldu. Haziran ayı itibariyle turizmde yükseliş trendimiz devam ediyor” dedi.

Yazıcı, Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda platform üyeleri ile bir araya geldi.  

2023 yılının Antalya için turizm de yeni başarılara imza atacağı bir yıl olacağını anlatan Yazıcı; şunları kaydetti:

“Böyle bir toplantıyı organize ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 3 yıla yakın bir süredir buradayım. Turizm bu şehir için çok önemli. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Şehrin karakteri turizme göre şekilleniyor. Pandemi döneminde turizmde hepimizin bildiği gibi bir takım sıkıntılar yaşadık. Ama çok şükür o günler geride kaldı. 2022 yılını turizmde iyi tamamladık. 2023’e de hızlı bir giriş yaptık.

İnşallah 2023’ü turizmde çok iyi sayılarla kapatacağız. Bunu sektör temsilcileriyle yaptığımız toplantılar neticesinde öngörüyoruz. Herkes umutlu. Ben de umutluyum. Bu yıl turizmde pik yılımız olan 2019’u geçmeyi planlıyoruz. Yılın ilk 4 ayı itibariyle rekorlarla dolu bir turizm sezonuna imza attık. Bu yükselişte Mayıs ayında bir sekme oldu. Haziran ayı itibariyle turizmde yükseliş trendimiz devam ediyor. İlk 4 ayı 2019’un üzerinde tamamladık. Tahmin ediyorum ki, haziran ayını da 2019’un üzerinde tamamlayarak güzel bir sezona imza atacağız.” 

Kaynak: Ajans Bizim

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel

19-04-2024 - TURİZM

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

Nemrut Dağı’nı 45 Bin Turist Ziyaret Etti

16-04-2024 - TURİZM