İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kalkan-4 adıyla yapılan operasyonlara ilişkin ayrıntıları paylaştı.

Yerlikaya şunları kaydetti:

"3️7 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen Kalkan-4 operasyonları kapsamında 1️92 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 4️.568 düzensiz göçmen yakalandı.

Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 3️7 ilde Jandarma ve polisimiz tarafından gerçekleştirilen 1️26 ayrı yere yapılan operasyonlarda; 1️92göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bunlardan 4️1'i tutuklandı, 7️'si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin işlemleri devam ediyor."

Yerlikaya, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye kalkışan insan kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Bir bir yakalayıp adalete teslim edeceğiz" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim