GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-02-2024 22:57

80 Kişinin Ölümü Hala Adalet Bekliyor

Müteahhidin serbest kalmasına tepki: 80 kişinin ölümü hala adalet bekliyor.

80 Kişinin Ölümü Hala Adalet Bekliyor

Besnili depremzede yakınları, müteahhit Şükrü İşitmen'in tutuklu olmamasına karşı duydukları öfkeyi, enkaz alanında gerçekleştirdikleri basın açıklamasında dile getirdiler.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde 6 Şubat depreminde yıkılan Üzümkent apartmanında 80 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu iddia edilen müteahhitin, tutuklu olmamasına karşı hayatta kalanların büyük tepkisi devam ediyor. Depremzedelerin yakınları, müteahhit Şükrü İşitmen'in tutuklu olmamasına karşı duydukları öfkeyi, enkaz alanında gerçekleştirdikleri basın açıklamasında dile getirdiler.

Toplanan vatandaşlar arasında konuşan Halil Yiğit, "6 Şubat 2023 günü saat 04.17’de meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremle hayatımız altüst oldu. 1. Yıldönümünde belki de ilk kez bir zamanlar hayatın devam ettiği bu enkaz alanında kaybettiğimiz annelerimizi, babalarımızı, evlatlarımızı kardeşlerimizi, amcalarımızı, dayılarımızı, teyzelerimizi, halalarımızı velhasıl acısını yüreğimize bastığımız canlarımızı, ciğerlerimizi anmak için toplanmış bulunuyoruz" dedi.

Yiğit, adaletin gecikmesine ve müteahhitin hala serbest olmasına vurgu yaparak, "Geç gelen adalet, adalet değildir. Acılarımıza kalbimize gömüp adaletin tecelli etmesini büyük bir sukut içinde bekledik. Lakin Besni’de yıkılan binalardan hiçbirinde hala iddianame hazırlanmadı. Bilirkişi raporları gelmiş değil. Dosyadaki eksikler tamamlanmış değil. Üzümkent A ve B bloklarda hayatını acımasızca kaybeden 80 kişinin yakınları Emniyette Müteahhidin Şükrü İşitmen olduğuna dair ifade vermiş olmasına rağmen, tüm memleketin burayı yapanın Şükrü İşitmen olduğunu söylemesine rağmen neden tutuklanmamıştır" diye sordu.

Açıklamanın devamında, "İdari soruşturmalar neden hala açılmamıştır. Binaların yapım aşamasında denetim yetkisi olanlar, yapı ruhsatlarının altında imzası olan kişiler de hala aramızda gezmektedir. Bizler bu binalarda canlarımızı yitirdik, bu binalarda ihmali olan herkesin istisnasız en ağır şekilde ceza almalarını istiyoruz ve bunun için hukuki yollardan son nefesimize kadar mücadele edeceğiz" ifadeleriyle adalet taleplerini dile getirdi.

Basın açıklamasının ardından depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, enkaz alanındaki kolonlara karanfiller bırakarak kaybettikleri sevdiklerini anmış oldular.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ