GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-10-2022 12:03

“Acımızı Kirli Siyasete Meze Yaptırmayacağız”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe: “Yaraları omuz omuza vererek saracağız, acımızı kirli siyasete meze yaptırmayacağız.”

“Acımızı Kirli Siyasete Meze Yaptırmayacağız”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, her hafta gündemle ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yapıyor. Önceki gün, Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen grizu patlaması ile ilgili yaptığı açıklamada Başkan Kabaktepe şunları kaydetti:

“Değerli dostlar; millet olarak söz söylemenin zorlaştığı, cümlelerin düğümlendiği, kelimelerin manasını kaybettiği bir felaket ile sarsıldık.

Üzgünüz, kederliyiz, acımız derin ve kalbimizde tarifsiz bir sızı var. Kara haber, vatan toprağının her karışını sardı. Karalar bağladı yüreklerimiz. Acı haber ile Bartın’ın ilahi ırmağı kara kesildi birden.

Canımız yanıyor... Bazı günler vardır, duygular dile gelir de söze dökülemez. Bazı bakışlar vardır yıkar, bazı bakışlar vardır yakar, bazı bakışlar vardır umudu diler, ümidi arar.

Bartın Amasra’dan gelen kara haber ile tek yürek oldu milletimiz, anında inisiyatif aldı devletimiz. Yaralılarımıza ulaşmak için kurtarma çalışmaları ivedilikle başladı. Yürekler bir oldu, Bartın oldu, hüzne boğuldu. Maalesef 41 canımızı, 41 emekçimizi, 41 kardeşimizi kaybettik.

Acımızın tarifi, acıyı taksim etmenin kültürümüzde yeri yok. Acı üzerinden siyaset yapmanın ahlak anlayışımızda karşılığı yok. Birimizin eline iğne batsa, hepimizin canı acır. Bir eve ateş düşse her ocak hüzne boğulur.

Acımız soğumadan inceleme yapılacak, var ise bir ihmal elbet hesabı sorulacaktır. En küçük bir suistimal var ise sorumlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Acı bizim acımızdır. Şehitlerimizin evlatları yüce milletimize emanettir.

Yaraları omuz omuza vererek saracak, acımızı kirli siyasete meze yaptırmayacağız. Geçmiş olsun Bartın! Geçmiş olsun Türkiye’m. Başımız sağ, aziz milletimiz var olsun.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ