TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 23-10-2022 12:41

Adıyaman Belediyesi'nden Gençlere Müjde

Adıyaman Belediyesi, gençlerin İHA Ticari Pilot Ehliyeti'ne sahip olmaları için eğitim vermeye başladı.

Adıyaman Belediyesi'nden Gençlere Müjde

Vatandaş odaklı hizmetlerde teknolojiden fazlasıyla yararlanan ve vatandaşlara da bu anlamda çeşitli eğitim olanakları sağlamaya devam eden Adıyaman Belediyesi, bu kez gençlerin İHA Ticari Pilot Ehliyeti'ne sahip olmaları için eğitim vermeye başladı.

Halkına en iyi hizmeti, en kaliteli ve en hızlı sürede sunmak için şu ana kadar hayata geçirdiği e-belediye hizmetleriyle takdir toplayan Adıyaman Belediyesi, vatandaşlarının da teknolojiden yararlanabilmesi için çeşitli eğitimleri ücretsiz vermeye devam ediyor.

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen son proje sayesinde, sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde eğitim olanağı bulunan ve ciddi bir maliyete sahip olan özel İHA Ticari Pilot Ehliyeti'ni almak isteyen 100 genç bu eğitimleri ücretsiz bir şekilde alma fırsatı buldu. 25 kişilik 4 grup şeklinde verilen eğitimlerden 12-18 yaş arası 50 öğrenci ile 18 yaş üstü de 50 genç vatandaş yararlanıyor.

Eğitimlerin açılış programına katılan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kursiyerlere hitaben yaptığı konuşmada bu eğitimleri hayata geçirmelerinde iki gerekçe olduğunu ifade ederek, "Bunlardan birincisi vatandaşlarımızın, özellikle de siz gençlerimizin teknolojik gelişmelerden uzak kalmaması, ikincisi de satış, pazarlama, reklamcılık, sinema, dizi, savunma sanayi ve daha pek çok sektörde kullanabileceğiniz insansız hava aracı ehliyetini temin edilerek yeni istihdam alanlarını sizler için açık tutmaktır. Çünkü dijital dönüşümün yaşandığı çağımızda geleceğin meslekleri ve insan kaynağı ihtiyacı da hızla değişmekte. Bu ihtiyaçlardan birisi de yaygın kullanım alanına sahip insansız hava araçları için pilotluk mesleğidir. Genç işsizliğin önemli bir problem olduğu ülkemizde, bu tür eğitimlere ağırlık vererek, özellikle dezavantajlı gençlerimizin meslek sahibi olmalarına yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ