GÜNDEM
Giriş Tarihi : 19-10-2023 16:45

Adıyaman Belediyesi’nden Soykırıma Tepki

Adıyaman Belediyesi, İsrail’in yaptığı soykırıma tepki gösterdi.

Adıyaman Belediyesi’nden Soykırıma Tepki

20px;">Başlık 2: “Madden ve Manen Gazze Halkının Yanındayız”

İsrail’in Filistin’e yaptığı SOYKIRIMA sessiz kalmayan Adıyaman Belediyesi, Meclis üyeleriyle bir araya gelerek istişare sonrası İsrail’i şiddetle kınayan bildiri yayımlayarak 4 maddelik meclis kararı aldı.

Günlerdir süregelen İsrail’in Filistin’e yaptığı insanlık dışı eylemlerin boyutu vahşice bir katliama dönüşürken olaylara sessiz kalmayan Adıyaman Belediyesi Meclis, üyeleriyle bir araya gelerek bildiri yayımladı ve ardından 4 maddelik meclis kararı alarak İsrail’i şiddetle kınadı. Her türlü felakete maruz kalan mazlum Gazze halkının bir nebze de olsa yaralarını sarabilmek adına Meclis Kararıyla 10 Milyon Türk Lirası nakdi yardım yapılmasına karar verildi.

Adıyaman Belediye Meclis Başkanlığı’ ndan yayımlanan bildiri de şu ifadeler yer aldı:  “Günlerdir Gazze'de ahlaki değerlere ve tüm insancıl kurallara aykırı bir biçimde kadın, çocuk demeden sivil yerleşim yerlerine ve sivil halkın üstüne beyaz fosforlu yani kimyasal bomba yağdırarak soykırım yapan İsrail’i işlediği bu savaş suçu ve soykırımdan dolayı şiddetle kınıyoruz.

En son Gazze’de hastaneleri hedef alan saldırıda yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybetmesi ve yine bir o kadarının da yaralanmasından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Mazlum Gazze halkına bu şekilde orantısız güç kullanan İsrail’i işlediği bu insanlık suçu ve soykırımdan dolayı şiddetle kınıyoruz.

Gazze halkını kendi topraklarından söküp atmak için çeşitli bahanelerle orantısız güç kullanarak ablukaya alan ve savaş kurallarına aykırı olarak halkı elektriksiz, yakıtsız, aç ve susuz bırakarak, uluslararası hukuka ve savaş kurullarına aykırı saldırılarını arttırarak soykırım yapan İsrail’i esefle kınıyoruz.

Ve mazlum Gazze halkına her türlü zulmü yaparak, büyük bir felakete sebep olan İsrail’i işlediği bu saldırılardan ve soykırımdan dolayı İnsan Hakları Mahkemesinde savaş suçundan dolayı yargılanmasını istiyoruz.

Adıyaman Belediye Meclisi olarak, 18 Ekim 2023 tarihli olağanüstü toplantısında aldığımız 18 Ekim 2023 tarih ve 220 sayılı Meclis Kararıyla; İsrail’in Filistin halkına yaptığı zalimce ve orantısız olarak yaptığı saldırılar soykırım olarak kabul edilerek, saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Adıyaman Belediye Meclis’i olarak, bu vahşetin bir an önce durdurulmasını ve Filistin Devletinin Kurulması için tüm dünya parlamentoları, uluslararası toplum ve kuruluşlarınca; gereğini ivedi şekilde yapmaya davet ediyoruz. ”

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç ise: “Maalesef Filistin’de korkunç bir vahşet var. Medeni dünya dediğimiz ülkelerin ne halde olduğunu görüyoruz. Burada da tek vicdanlı ve güçlü bir şekilde haykıran Türk Milletimiz ve Cumhurbaşkanımız var. Meclis üyelerimiz ile oy birliği ile 4 maddelik meclis kararı aldık.

1-Gazze halkına karşı savaş kurallarına, ahlaki değerlere ve tüm insancıl kurallara aykırı olarak; kadın, çocuk, okul, hastane, gıda merkezleri ve kısacası hiçbir ayrım gözetmeden tüm sivil yerleşim yerlerine ve sivil halkın üstüne beyaz fosforlu yani kimyasal bomba yağdırarak soykırım yapan İsrail hakkında SOYKIRIM yaptığına dair Meclis Kararı alınması,

2-İsrail’in Gazze’yi zalim terör eylemleriyle açık cezaevi halinden orantısız güç ve kimyasal silah kullanarak açık mezarlık haline getirdiği için işlediği bu savaş suçu ve soykırımdan dolayı İnsan Hakları Ceza Mahkemesi Lahey’e suç duyurusunda bulunması için Meclis Kararı alınması,

3- Adıyaman Belediye Meclisinin 18 Ekim 2023 tarihli olağanüstü toplantısına katılan Meclis Başkanı ile 22 Meclis üyesine ödenecek huzur hakkının nakdi yardım olarak Gazze halkına verilmesi,

4-İsrail tarafından ablukaya alınarak günlerdir orantısız güç ve kimyasalların silahlı saldırılara ve soykırıma maruz kalan Gazze halkına nakdi yardım olarak 10.000.000.00 TL(On milyon Türk Lirası) verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Mazlum Gazze halkının madden ve manen yanındayız. Kardeş belediyecilik ile yaralarımızı hep birlikte sarmaya çalışacağız. Filistin’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. ” şeklinde sözlerini dile getirdi.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ