KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 18-04-2024 19:30   Güncelleme : 18-04-2024 19:37

Adıyaman'da, ‘Altın İğne’ Projesi Açılışı

Belediye Başkanı Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan ‘Altın İğne’ Projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Adıyaman'da, ‘Altın İğne’ Projesi Açılışı

Belediye Başkanı Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan ‘Altın İğne’ Projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, “Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü koordinatörlüğünde, Belediye ile ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Altın İğne’ Projesinin açılışına katıldı.

Bahçecik TOKİ yerleşkesindeki Adıyaman Belediyesi Meslek Edindirme Kursuları (ADIMEK)’nda düzenlenen törene Başkan Tutdere’nin yanı sıra Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ayda Özeren, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Gani Bereket, Rotary Vakıf Başkan Yardımcısı Kemal Nas, Proje Koordinatörü Nilgün Tiyanşan, Nemrut Rotary Kulübü Başkanı Mehtap Binzet, ile birlikte tekstil sektöründen temsilciler, rotaryenler ve vatandaşlar katıldı.

Başlık 2: “Kadınlar Mutlu Olursa Adıyaman Da Mutlu Olacak”

Kurdele kesiminin ardından katılımcılara seslenen Tutdere, Belediye Başkanı olarak gerçekleştirdikleri ilk açılışın kadınlara dönük bir projeyle ilgili olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Adıyaman Belediyesi olarak kadınlarla ilgili projelere her zaman destek olacaklarını belirten Tutdere, “Bir toplumun bir şehrin gelişmesi, büyümesi, kadınların güçlü olmasıyla mümkündür. Biz her zaman kadın arkadaşlarımızın desteğini yanımızda hissettik bundan sonra Adıyaman Belediyesi olarak biz de kadın arkadaşlarımızın her zaman yapacağımız projelerle yanında olacağız. Kadınlar mutlu olursa Adıyaman da mutlu olacak. Bu güzel projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Başlık 3: ‘Altın İğne Projesi’ Hakkında

Rotary 2440. Bölge Federasyonu ve Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü koordinatörlüğünde, Adıyaman Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Altın İğne Projesi’ kapsamında, dikişe ilgi duyan kadınların iş gücü piyasasına katılımını desteklemek ve hazır giyim sektöründe ara eleman olarak yetiştirilmesini sağlamak amacıyla dikiş kursu eğitim merkezi açıldı. Proje kapsamında eğitim alan kadınlar, mezun olduklarında tekstil sektöründe iş imkânına kavuşacak.

Bahçecik TOKİ yerleşkesinde düzenlenen törenle açılışı yapılan Altın İğne Adıyaman Eğitim Merkezinde verilen eğitimler sonrasında mezun olan kursiyerler tekstil sektöründe iş imkânına kavuşacak.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ