KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-04-2024 11:27

Adıyaman'da Gençler Tarihi Tanıma Gezisinde

Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu üyeleri tarafından doğa yürüyüşünde kentteki tarihi alanları tanıyor.

Adıyaman'da Gençler Tarihi Tanıma Gezisinde

Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu öğrencileri hava şartlarını göz önünde bulundurarak, kentteki tarihi alanları tercih ederek, tanımaya çalışıyorlar.
Gençler, Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu Başkanı Melih Dost öncülüğünde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde kentin farklı alanlarında bulunan tarihi alanlara doğru yürüyüş gerçekleştirerek tarihin tanıma fırsatı buldu. Öğrenciler güzergah olarak belirledikleri tarihi noktaları seçerken, güzergahta hemen doğa yürüyüşü ile temiz havanın tadını çıkartırken, yürüyüşün sonunda ise belirlenen tarihi simgeleyen alanlar tanıtımına katkı sağlanıyor.
Gerçekleştirilen yürüyüşleri değerlendiren Başkan Dost, amaçlarının doğa yürüyüşüyle birlikte hem tarihi tanıtmak Adıyaman’ın turizm merkezi olması yönündeki çalışmalara katkı sunmak hemde gençlerin sağlıklı bir yaşam için doğayla iç içe bir ortam sunma imkanı sunmaya çalıştıklarını söyledi.
Her hafta farklı mekanlara yürüyüş yaptıklarını ve öğrencilerle birlikte kamp günleri düzenlendiklerini de hatırlatan Dost, tüm öğrencileri sosyal medya hesaplarında bulunan iletişim numarasıyla topluluğa katılmaya davet etti.
 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ