ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 19-03-2024 14:36

Adıyaman'da Gıda Denetim Ekipleri Sahaya İndi

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kentte iftar ve sahur için açılan çadırlarda bulunan gıdaları denetlendi.

Adıyaman'da Gıda Denetim Ekipleri Sahaya İndi

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevli ekipler tarafından merkez başta olmak üzere 200 adreste bulunan yemek dağıtım yerleri denetlendi. Ekipler tarafından yapılan denetimlerde dağıtımı yapılan yemeklerin numuneleri alınarak laboratuvarlara gönderildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvarlarında kontrolleri sağlanan yemeklerin denetimini gerçekleştiren ekipler, Ramazan ayında yoğunlaşarak sahaya indi. Yardım kuruluşları tarafından iftar ve sahur yemeği dağıtımı yapan yemekhaneleri denetlenerek numuneler alındı.
Yemeklerin hazırlanma, pişirilme, dağıtım aşamalarında gıda güvenliği zincirinin sağlıklı bir şekilde çalışması için İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri ekipleri tarafından denetimlerini yaparak,  görüldüğü durumlarda her yemek çeşidinden numune alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Laboratuvarlarında gönderiliyor. 
 

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ