VEFAT
Giriş Tarihi : 06-11-2023 17:01

Ali Babacan'ın Babası Vefat Etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan vefat etti.

Ali Babacan'ın Babası Vefat Etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın babası Hilmi Babacan vefat etti. 

Haber, DEVA Partisi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla duyuruldu. Paylaşımda, "Genel Başkanımız Ali Babacan'ın kıymetli babası Hilmi Babacan'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başta Genel Başkanımız olmak üzere, tüm Babacan ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi. 

Hilmi Babacan'ın cenazesi yarın Hacı Bayram Camisi'nde öğleyin düzenlenecek cenaze töreninin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesaplarından başsağlığı dileklerini paylaştılar. 

Başlık 2: Hilmi Babacan hakkında

Ankara'nın eski tüccarlarından biri olarak bilinen Hilmi Babacan, hakkında yer alan bilgilere göre 90 yaşında yaşamını yitirdi. 

Yaklaşık 60 yıldır ticaretle uğraşan Hilmi Babacan, üç kuşaktır ticaretle uğraşan bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. 

Babası Ali Babacan, 1927 yılında köyler arasında dolaşıp çeşitli tuhafiye malları satarak çerçilik yaparak ticarete başladı, 13 yıl Şereflikoçhisar ve civar köylerinde çerçilik yaptı.

1941 yılında Şereflikoçhisar'da dükkan açan dede Ali Babacan, 4 yaşından başlayarak oğlu Hilmi'yi de yanında taşıdı, ancak lise çağına geldiğinde, oğlu Hilmi Babacan'ı okutabilmek için Ankara'ya göç etti. Bu dönemde üniversiteyi de bitiren Hilmi Babacan, babasıyla çalışmaya devam etti. 

1967 yılında dükkanı bir arka sokağa taşıdı, dükkana taşındıktan birkaç gün sonra 4 Nisan 1967'de Ali Babacan dünyaya geldi.

Hilmi Babacan, Ankara'daki ilk iki katlı mağazasını açan isim olarak da biliniyor. Ailenin ticari faaliyetleri Ali Babacan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş çatısı altında yürütülüyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ