AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, gençlikle ilgili değerlendirme yaparak, şu bilgileri aktardı: 

“UNESCO’nun verilerini doğru kabul eder isek insan ömrünün 15 ila 25 yaş arası gençlik dönemi olarak tanımlanıyor. Tabii bu tanımlama biz gibi kendisini genç hisseden orta yaş ve üstü için pek hoş değil ama yine de bu hafta gençliği konuşmak istiyorum.

UNESCO’nun yukarıda yapmış olduğu tanımlamayı AK Parti'mizin kuruluş yılıyla birlikte düşündüğümüzde iki önemli neticeye ulaşmış olacağız. Bu iki önemli netice iyi, doğru ve yerinde değerlendirilir ise başarılarımızın devamının mümkün olacağı kanaatindeyim.

Ulaşacağımız ilk netice; Türkiye'de genç olan her kim var ise ya AK Parti iktidarında doğduğu ya da AK Parti iktidarında büyüdüğü gerçeğidir. Hesaplamaya çocukluk evresini de dahil edersek orta yaş altı bütün vatandaşlarımız için de aynı durum söz konusu olur.

Ulaşacağımız ikinci netice ise; AK Parti'mizin tıpkı kendisi ile doğan gençlerimiz kadar genç ve dinamik, kendisi ile büyüyen gençler kadar deneyimli ve tecrübeli olduğu gerçeğidir.

Kurumlar hafızaları ile kaimdirler. AK Parti'miz tartışmaya yer bırakmaksızın kurumsal hafızaya sahiptir. Kurumsal hafıza, liderlerin kurumlara biçtiği yön ile gelecek nesillere taşınır.

Aynı şekilde kurumlar, dinamik yapıları ile yani genç kadroları ile daimdir. Görünen o ki AK Parti'miz, gençlerin nabzını tutmakta ve gençlere varoluş alanları açma noktasında oluşturulmak istenen algının aksine hâlâ dinamik hâlâ genç bir yapıya sahiptir.

Değişim, bir yapıyı tamamen yok etmek üzerine olur ise kaos, bir yapının kendi iç dinamikleri içerisinde olur ise düzen ortaya çıkar. Toplumların tarihlerinden kopuk sert dönüşümleri süreç içerisinde toplumları ruhsuzlaştırır. Zira tarih bir yönü ile yaşanan yaşama anlam verir.

Siyaset söz konusu olduğunda dönüşümü kendi iç dinamikleri bağlamında başaramayan yapılar, yok olmaktan kurtulamamışlardır. Türk siyasi tarihi gerçeklikten kopuşun yok ettiği siyasi kurumlar ile doludur.

Kurulduğu günden itibaren iktidarda kalmayı başaran AK Parti'mizi diğerlerinden ayıran en belirgin vasıf, belki de değişime direnmek yerine değişimi belirli ilkeler ve açılar bağlamında kendi bünyesinde inşa etmeyi başarabilmesidir.

Bundan dolayı diyorum ki; gençliğin geleneklerini taşıyarak geleceklerini inşa edebilmesi için bulunabilecekleri yegâne siyasi yapı AK Parti'dir” dedi.