SİYASET
Giriş Tarihi : 14-11-2023 10:46

Başkan Kabaktepe; "Hasret Sona Erecek"

AK Parti İl Başkanı Kabaktepe: “CHP’de genel başkan değişti, zihniyet değişmedi. AK Parti'mizin 'Yeniden İstanbul' iradesi karşılık bulacak, hasret sona erecek"

Başkan Kabaktepe;

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, her hafta olduğu gibi, bu hafta da gündemi değerlendirdi. Sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda gündemi yorumlayan İl Başkanı Kabaktepe, her ne kadar CHP’de genel başkan değişse de zihniyetin değişmediğini belirtti. Başkan Kabaktepe, dikkat çeken paylaşımında şu bilgilere yer verdi:   

“Kişilerin zihinsel tasavvurları olduğu gibi, kurumların da kollektif zihin ve tasavvurları vardır. Söz konusu siyasi mecra olduğunda, mensupların zihinsel tasavvurları, siyasi kurumların kollektif zihinlerini inşa eder. Bu nedenle; kurumsal hafızanın ve kollektif zihnin değişmesi, zannedildiği kadar kolay değildir. Müesses zihinsel tasavvurlar; her durumda kendisini ortaya koyar.

Bugün CHP’de süslenip vitrine değişim olarak konulan husus; darbelerden, vesayetten ve ayrıcalıklı azınlıklardan beslenen kurumsal kollektif zihninin yok edilmesi değil, zannedildiğinin aksine daha güçlü bir biçimde geri getirilmesidir. Bu iddiamızın en önemli delili; CHP’nin yeni genel başkanının daha koltuğuna oturmadan vesayetçi bir dil kullanmaya başlamış olmasıdır. Kurduğu; halkı sokaklara davet eden dil ile zihin dünyasında barındırdığı vesayetçi yaklaşımları ifşa eden CHP’nin yeni genel başkanı, demokratik değişimin ütopik olduğunu bir kez daha net bir şekilde ilan etmiştir.”

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Değişim Olacaktır”

Asıl değişimin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanacağını belirten Kabaktepe, şöyle devam etti:  

“Evet, bir değişim kaçınılmazdır ve bu değişim İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde olacaktır. Tam 5 yıldır İstanbul’a dair hiçbir kalıcı proje hayata geçirilmemiştir. Bu başarısızlığın aktörü CHP’li İBB Başkanı, değişim maskesi ile dünü unutturma gayretine girmiştir. Ancak bu çaba beyhudedir. İstanbullular her şeyin farkındadır. Kimin eser ve hizmet siyaseti ile milleti önemsediğini, kimin ise İstanbul’u sadece kariyer planlarının bir parçası olarak gördüğünü bilmektedir.

İstanbul’da başarısızlıklar ve becerisizlikler girdabında kaybedilen 5 yılın telafisi; her şeyden önce, derdi sadece İstanbul olan, eser ve hizmet siyasetini şiar edinmiş kadroların iş başına gelmesi ile mümkündür. İstanbul; 5 yıldır liyakatsiz ellerde yaşadığı fetret dönemini kapatmak ve yeniden AK belediyecilik anlayışı ile buluşmak için gün saymaktadır.

Aziz İstanbulluların 5 yıldır özlemle beklediği 2024 yerel seçimleri artık gelmiştir. İnanıyorum ki; AK Parti’miz tarafından ‘Yeniden İstanbul’ diyerek ortaya konulan sağlam irade, İstanbullulardan karşılık bulacak ve hasret sona erecektir.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ