SİYASET
Giriş Tarihi : 04-02-2024 00:14

Başkan Tülay Çakmak’tan İstifa Açıklaması

Gelecek Partisi'nin Sakarya kadın kolları başkanı Çakmak, basında ve sosyal medyada yer alan "İstifa" ve "AK Parti'ye katıldı" haberleri üzerine açıklama yaptı

Başkan Tülay Çakmak’tan İstifa Açıklaması

Gelecek Partisi'nin Sakarya il kadın kolları başkanı Tülay Çakmak, basında ve sosyal medyada yer alan "İstifa" ve "AK Parti'ye katıldı" haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaparak durumu açıkladı.

Çakmak, Gelecek Partisi Sakarya 2. Kongresi'nde belirlenen yeni yönetimde kadın kolları başkanlığı görevinin kendisine tebliğ edildiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gelecek Partisi Sakarya 2. kongresini büyük bir katılımla 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirmiş ve yeni yönetimini belirlemiştir. İlk yönetim kurulu toplantısında alınan karar ile kadın kolları başkanlığı tarafıma tebliğ edilmiştir. Basında ve sosyal medyada Gelecek Partisi Sakarya il kadın kolları başkanı 'İstifa' etti AK Parti'ye katıldı paylaşımlarını görünce açıklama yapmamız gerekli olmuştur."

Çakmak, istifa haberlerine açıklık getirerek, "AK Parti Adapazarı ilçe başkanlığınca servis edilen Gelecek Partisi Sakarya il kadın kolları başkanı istifa etti, AK Parti'ye katıldı haberleri teyit alınmadan yerel basında yer almış. İstifalara ilişkin detay şu şekildedir; Gelecek Partisi Sakarya il başkanlığı 2. Büyük Kongresi sonrası yönetiminde görev alamayan Sn. Sevim Çobanoğlu (Önceki dönem Adapazarı ilçe kadın kolları başkanı) ve Sn. Sevinç Görmez (Önceki dönem il kadın kolları başkanı) istifa etmiş ve AK Parti Adapazarı ilçe teşkilatına üye olarak katılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ