TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 24-10-2022 16:50

Belediyeden İHA Eğitimlerine Devam

Adıyaman Belediyesi, daha önce gençler için ücretsiz verdiği İHA Ticari Pilot eğitimlerinin benzerini bu kez ortaokul öğrencileri için vermeye başladı.

Belediyeden İHA Eğitimlerine Devam

Adıyaman Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında daha önce gençlere yönelik İHA ticari pilot eğitimlerinin benzeri bu kez ortaokul öğrencilerine verildi.

Konu ile ilgili bilgi veren ve İHA eğitimleri kapsamında Proje İmam Hatip Ortaokulundan gençlerle bir araya geldiklerini söyleyen yetkililer, "Vatandaşlarımızın, özellikle de siz gençlerimizin teknolojik gelişmelerden uzak kalmaması ve pek çok sektörde istihdam amaçlı kullanılabilecek insansız hava aracı ehliyetini temin etmeleri amacıyla gerçekleştirdiğimiz insansız hava araçları için pilotluk eğitimlerinin kapsamını genişlettik. Daha önce gençler için 25 kişilik 4 grup şeklinde toplam 100 gence ücretsiz olarak verilen bu eğitimlerimizden son olarak Proje İmam Hatip Okulu öğrencileri yararlandı. İmam Hatipliler Haftasına özel verilen bu eğitimler kapsamında kurslara katılan öğrenciler İHA farkındalığı eğitimi ile İHA amatör ve sportif ehliyet almaya hak kazandı" diye konuştu.

Öğrenciler kendilerine sunulan bu eğitimlerden dolayı Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç'a ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ