KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-10-2022 17:01

Belediyeden Muhteşem Bir Kültür Etkinliği

Adıyaman Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Asya'dan Avrupa'ya' Türk Dünyası Müzikleri ve Halk Dansları Topluluğu'nu Adıyamanlılarla buluşturuyor.

Belediyeden Muhteşem Bir Kültür Etkinliği

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Ekim ayı kültür etkinlikleri kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı 'Asya'dan Avrupa'ya' Türk Dünyası Müzikleri ve Halk Dansları Topluluğu', Adıyamanlılarla buluşturuluyor.

Gerçekleştirilecek olan konsere tüm Adıyamanlı sanatseverleri davet eden yetkililer, dünyada Türkçe konuşulan bütün bölgelerin geleneksel müziklerini yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmayı kendisine amaç edinerek, Çin'den Avrupa ortalarına, Sibirya'dan Kerkük'e kadar konuşulan Türk lehçelerini tahrip etmeden telaffuz etmeye çalışan topluluk sanatçıların vereceği eşsiz konser için şunları dile getirdi: "Bütün yöresel müzik üsluplarını ve çalgılarını gerektiğinde icra ederek, dinleyicilere doyumsuz anlar yaşatan ve Türk dünyasının ortak kültürel değerler içerisinde çok önemli yer tutan geleneksel müziğin popüler müzik kültürü içerisinde eriyip yok olmadan korunmasına ve yaşatılmasına gayret gösteren topluluk, orkestrasyon ve kendine özgü stiliyle de çağdaş bir çizgide sanatı icra ediyor. Tüm Adıyamanlıların ilgi göstereceğine inandığımız bu eşsiz konser 20 Ekim Perşembe günü saat 19.30'da Türkiye Petrolleri Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek. Ücretsiz olan bu konsere tüm sanatseverleri bekliyoruz."

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ