SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 17-08-2023 20:24   Güncelleme : 17-08-2023 20:32

"Bir Haftada 67 Terörist Etkisizleştirildi"

Millî Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Deniz Albay Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 67 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi.

Millî Savunma Bakanlığı basın sözcüsü Deniz Albay Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 67 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" dedi. 

Haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Aktürk, Yüksek Askerî Şûra'da yapılan atamalar kapsamında Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı komuta kademesinde 16 Ağustos 2023 itibarıyla devir teslim törenlerinin tamamlandığını söyledi. 

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları devletin bekası, ülkenin savunma ve güvenliği için gerekli her türlü tedbiri almaya devam edeceğini belirten Aktürk, terörle mücadele çalışmaları konusunda şu bilgileri verdi:

"PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere, millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve sınır ötesinde proaktif ve kesintisiz bir şekilde başarıyla icra edilen operasyonlarla ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye'nin kuzeyi dâhil son bir haftada 67 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.062'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38.405’e ulaşmıştır.

Ayrıca başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bu hafta içerisinde de çok sayıda ve muhtelif cinste mühimmat ele geçirilmiştir.

Teröristler kendilerini bekleyen sondan kaçamayacak, gücünü bağrından çıktığı milletimizden alan kahraman ordumuz; terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar aynı kararlılıkla devam edecektir."

Öte yandan, Suriye ve Irak'taki harekât bölgelerine terör örgütü mensupları tarafından 5'i son bir haftada olmak üzere 91 taciz ve saldırı olayı yaşandı. Komandoların anında müdahalesi ile 33'ü son bir haftada olmak üzere 777 terörist etkisiz hâle getirildi.

Başlık 2: Sınırda 79 kaçak yakalandı

Albay Aktürk'ün verdiği bilgiye göre, son bir haftada sınırlardan yasadışı yollarla geçmeye çalışan 179 kişi yakalandı. Bu kişilerden 9'u FETÖ mensubu olmak üzere 13'ünün terör örgütü üyesi olduğu belirlendi. Toplam 3 bin 76 şahıs ise hududu geçemeden engellendi.

Böylece yıl içerisinde yasadışı yollarla sınırı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4 bin 931'e yükseldi. Yakalanan şahıslardan 245'i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Sınırı geçemeden engellenen kişi sayısı da 138 bin 11 oldu.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ