SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 30-10-2022 20:04

Bombalı Saldırı: 100 Ölü, 300 Yaralı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eğitim Bakanlığı önünde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıdaki ölü sayısı 100, yaralı sayısı 300 kişi olarak açıklandı.

Bombalı Saldırı: 100 Ölü, 300 Yaralı

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Eğitim Bakanlığı önünde bomba yüklü iki araçla düzenlenen saldırıdaki ölü sayısı 100, yaralı sayısı ise 300 kişi olarak açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, olay yerini ziyareti sonrasında yaptığı açıklamada, "Katledilen insanlarımız arasında ... kucağında çocukları olan anneler, sağlık sorunları olan babalar, okumaya gönderilen öğrenciler, ailelerinin hayatlarıyla boğuşan işadamları var" dedi. 

Cumhurbaşkanı, El Şebab'ı suçlasa da, saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı. El Şebab, genellikle çok sayıda can kaybıyla sonuçlanan saldırıların sorumluluğunu üstlenmekten kaçınır.

Patlamalardan ilki, Mogadişu'daki işlek bir kavşağın yakınında Eğitim Bakanlığını vurdu. İkincisi, ambulanslar geldiğinde ve insanlar kurbanlara yardım etmek için toplandığında meydana geldi.

Patlama dalgası çevredeki camları kırdı. Binanın hemen dışındaki asfaltı kan kaplamıştı.

Saldırı, 2017 yılının aynı ayında, 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği Somali'nin en büyük bombalı saldırısıyla aynı yerde gerçekleşti. Bu patlamada, K5 kavşağında, devlet daireleri ile çevrili işlek bir otelin önünde bomba yüklü bir kamyon patladı, restoranlar ve kiosklar parçalandı. 

Mahmud, kurbanların sayısının artabileceğini söyledi. Hükümete, bazılarının durumu ciddi olan yaralılara acil tıbbi yardım sağlama talimatı vermişti.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ