SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 14-11-2022 11:18

"Bombayı Bırakan Kişi Gözaltına Alındı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili soruşturmada bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili soruşturmada "bombayı bırakan kişinin gözaltına alındığını" belirterek, olayın arkasında "PKK/PYD terör örgütünün bulunduğunu" söyledi. 

Soylu, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 6 yıldır İstanbul'da dün akşam üzeri yaşadığımız gibi müessir bir hadise, bir terör hadisesi yaşamadık. Bu konuda milletimize mahcubuz" diyen Soylu, bu yıl 200’e yakın terör olayın engellendiğini söyledi. 

Soylu'nun açıklamaları satırbaşlarıyla şöyle:

“-Dağda mücadele edersiniz. Sınır ötesinde mücadele edersiniz. Şehirde mücadele edersiniz ve birçok terör olayını engellersiniz. Bir tanesini kaçırırsınız. Millet olarak da ülke olarak da kaybettiğimiz canlar açısından da büyük bir bedel ödersiniz."

"-Elbette ki coğrafyamızda büyük bir imtihanla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz.” 

"-Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz."

"-Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır."

Başlık 2: "PKK/PYD Terör Örgütü"

 "-Eylemin talimatının Kobani'den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin'den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var."

"-Biraz önce olayı yapan, bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ondan önce yaklaşık 21 kişi daha gözaltına alınmıştı.”

"-Elde ettiğimiz bulgular çerçevesinde PKK/PYD terör örgütü." 

"-Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bize bu acıyı yaşatanların daha misli ve kat kat acıyı yaşayabilecekleri bir karşılığı yakın bir zamanda onlara göstereceğiz."

 "-Üç aileden 2’şer kayıp yaşanan saldırıda 81 yaralı var. 50 kişi taburcu edildi."

"-5 yaralımız şu anda yoğun bakımda. 2 yaralımızın durumu da ağır."

Başlık 3: Olayda Ölenler

Soylu'nun verdiği bilgiye göre, patlamada ölenlerin adları şöyle:

-1984 İstanbul doğumlu Arzu Özsoy 

-2007 Ereğli doğumlu Yağmur Uçar (Arzu Özsoy'un kızı), 

-1988 Palu doğumlu Yusuf Meydan, 

-2013 Seyhan doğumlu Ecrin Meydan, 

-1982 Gümüşhane doğumlu Adem Topkara ile 

-1995 Rize doğumlu Mukaddes Elif Topkara’nın (Adem Topkara'nın eşi) 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ