YAŞAM
Giriş Tarihi : 03-10-2022 23:02   Güncelleme : 03-10-2022 23:13

Çalışanlar Daha Çok Kedi Besliyor

Çalışanların toplam yüzde 25’inin kedi, yüzde 13’ünün köpek sahibi.

Çalışanlar Daha Çok Kedi Besliyor

Yapılan bir araştırmaya göre, çalışanların çoğu daha çok kedi beslemeye tercih ediyor. 

İş yerinin alışveriş sitesi Avansas, çalışanların kedi-köpek sahipliği oranlarını, tercih ettikleri mamaları ve bu tercihlerin altında yatan nedenleri araştırdı. Türkiye genelinde 4 bin 500’e yakın müşteri ile yapılan araştırmaya göre, küçük işletmelerde çalışanların yüzde 24’ü kedi, yüzde 8’i köpek, 5’i ise hem kedi hem de köpek sahibi olduğunu ifade ettiler 

Orta büyüklükteki işletmelerde çalışanların ise yüzde 18’i kedi sahibi olduğunu, yüzde 8’i köpek, 4’ü ise hem kedi hem de köpekle birlikte yaşadığını paylaştı. Çalışanların toplam yüzde 25’inin kedi, yüzde 13’ünün köpek sahibi olması ise dikkat çekti. 

Manşet 2: Mamada Sağlıklı İçeriğe Önem Veriliyor

Araştırmaya göre, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde çalışanlar mama alışverişi yaparken yüzde 36 oranla e-ticaret kanallarını tercih ettiğini paylaştı. İkinci tercih edilen kanal olan ‘eve yakın pet-shop’ seçeneği ise yüzde 19’la öne çıktı. 

Kedi ve köpek maması alışverişinde en önemli kriterler ise sağlıklı içerik. İhtiyaç duyulan besin değerlerini sağlaması ve yaşa uygunluk olarak yanıtlanırken bu unsurların fiyatın önüne geçmesi dikkat çekiyor. 

Patili dostlar için yapılan mama harcamaları da araştırmanın detayları arasında yer aldı. Kediler için tek seferde yapılan alışveriş ağırlıklı olarak 200 TL’den azken, köpekler için 200-300 TL arasında olduğu belirtildi.

“Kediniz için tercih ettiğiniz mamada daha çok hangi tür protein kaynaklarını tercih ettiğinizi öğrenebilir miyiz?” sorusuna çalışanlar en çok çalışanlar tavuk ve somon balığı yanıtını verdi. Köpeklerde ise kuzulu mama tercih sebebi olurken bunu sığır eti, tavuk ve danalı mama izledi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ