SİYASET
Giriş Tarihi : 20-02-2024 22:05

CHP Listesinde Flaş İsimler Yer Aldı

CHP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Tutdere, çok konuşulacak isimlerle seçmen karşısına çıktı.

CHP Listesinde Flaş İsimler Yer Aldı

CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere'nin meclis üyeliği listesi gündem oldu. Tutdere, depremde çok sayıda kaybı olmasına rağmen durmaksızın çalışan ve halkın takdirini toplayan İlahiyatçı Mehmet Tırpan'ı kontenjan aday olarak ilan etti.

CHP il eski başkanı Burak Binzet'i kontenjan aday listesinin birinci sırasına yazan Tutdere, yıkılan Adıyaman'ı inşa ve ihya sürecinde Binzet'in teknik donanımından yaralnma niyetiyle birlikte bir vefa örneği gösteriyor.

Genç yaşta Türk Mühendis ve Mimar Odası Adıyaman Koordinatörlü görevine getirilen ve son dönemde Prof. Naci Görür başta olmak üzere çok sayıda bilim insanını Adıyaman'a getirerek dikkatleri üzerine çeken ve açıklamalarıyla gündem olan Harita Mühendisi Ufuk Bayır da Tutdere'nin kontenjan listesinde üçüncü sırada yer aldı.

İYİ Parti Gençlik kolları kurucu il başkanı ve GİK üyesi Jeofizik Mühendisi Mehmet Taş'ı da listesine alan Tutdere, listenin birinci sırasında ise Eczacı ve Gelecek Partisi kurucularından Hacı Mehmet Karataş'a yer verdi.

Küçük Sanayi Sitesi'nde saygın bir isim olarak anılan ve sanayici esnafı tarafından sevilen Sadi Arslan'ı da listenin ilk sıralarına yerleştiren Tutdere, partisinin emektar isimlerinden çok sayıda yol arkadaşını da listesinde seçmenin dikkatine sundu. Tutdere'nin listesinde; Kemal Demir, İmam Aslan, Burcu Tekin Cömert ve Gül Demirci gibi önemli isimler yer aldı.

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ