SİYASET
Giriş Tarihi : 09-11-2023 20:47

CHP'den 'Adalet Nöbeti' Eylemi

CHP milletvekilleri TBMM Genel Kurulu salonunu terk etmeme eylemi yapacak.

CHP'den 'Adalet Nöbeti' Eylemi

CHP milletvekilleri TBMM Genel Kurulu salonunu terk etmeme eylemi yapacak. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eylemi duyurdu. Özel, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş tarafından yapılacağı bildirilen ve saat 17.00'de toplanması beklenen Danışma Kurulu toplantısının yapılmayacağını öğrendim.

Bu durumda dün gerçekleştirdiğimiz olağanüstü grup toplantısında aldığımız karar gereği, yargı krizi ve darbe girişimini gündemde tutmak amacıyla bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nu terk etmeme eylemine başlıyoruz."

Başlık 2: "Adalet nöbeti"

Özel, dün gece yapılan olağanüstü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM'nin kararına uymama ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunma kararını "anayasal düzene darbe" olarak nitelemişti. Özel, konunun TBMM'de görüşülmesini istemiş ve aksi takdirde "adalet nöbeti" başlatacaklarını açıklamıştı. 

Özel, "Genel görüşme teklifimiz reddedilirse biz 'adalet oturumu'nu bu Meclis'te sürdüreceğiz. Bütün milletvekilleri Meclis kapansa da Meclis'i terk etmeyecekler" demiş ve eklemişti:

"CHP, Meclis'in açık olduğu her saat adalet meselesini gündeme getirip mücadelesini İçtüzük sınırları içerisinde verecek. Ancak Meclis kapandığında bir grubu oluşturacak sayı olan en az 20 milletvekiliyle 'adalet oturumu'nu, Meclis'teki 'adalet nöbetini' sürdürecektir."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ