ZİYARET
Giriş Tarihi : 13-02-2024 22:15

Deprem Şehitleri Kabristanı'nı Ziyaret Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat Depremlerinin yıldönümü nedeniyle Adıyaman'ı ziyaret etti.

Deprem Şehitleri Kabristanı'nı Ziyaret Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 6 Şubat Depremlerinin yıldönümü dolayısıyla Adıyaman'a geldi ve deprem şehitlerini anmak üzere önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, Adıyaman Valiliği ziyareti sırasında Vali Dr. Osman Varol tarafından karşılandı ve Valilik Şeref Defterini imzaladıktan sonra, beraberindeki heyetle birlikte 35 Kıbrıslı genç voleybolcunun hayatını kaybettiği İSİAS Otel enkaz alanında dualar etti ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ersin Tatar, İsias Otel enkazında gazetecilere yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremi Kıbrıs Türk’ü için büyük bir acıdır" diyerek duygularını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Tatar, deprem bölgesi Adıyaman'a gelerek, KKTC'li voleybolcuların hayatını kaybettiği İsias Otel enkazını ziyaret etti. İlk olarak Adıyaman Valiliği'ni ziyaret eden Tatar, daha sonra 35'i KKTC'li voleybolcu, teknik heyet ve velilerin de içinde bulunduğu ve 72 kişinin hayatını kaybettiği otel enkazına geçti.

Enkazda gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, "İsias Otel ile bütün milletimizin yüreği parçalanmıştır. Canlar yanmıştır. Yüreğimiz hala bu acıyı taşıyor. Tabii ki ömrümüz yettiği sürece, yaşadığımız sürece bu acıyı da yaşayacağız" şeklinde konuştu. Tatar, adaletin tecelli etmesi ve yerini bulması için gerekenlerin yapılacağını vurgulayarak, ailelere sabır diledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, İsias Otel enkaz alanından ayrılarak, Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden 8 bin 300 vatandaş için dua etmek ve kabirlerine çiçek bırakmak üzere Deprem Şehitleri Mezarlığı'na geçti. Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ile Kıbrıs heyetinin eşlik ettiği ziyaret esnasında duygulu anlar yaşandı ve Tatar, 11 ildeki depremde hayatını kaybeden 53 bin vatandaş için dua etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın basın açıklaması şöyle:

"İsias Otel ile bütün milletimizin yüreği parçalanmıştır. Canlar yanmıştır. Yüreğimiz hala bu acıyı taşıyor. Tabii ki ömrümüz yettiği sürece, yaşadığımız sürece bu acıyı da yaşayacağız. Kıbrıs’ta çok acılar yaşadık. Rum yönetimine karşı büyük savaşlar, büyük olaylar, soykırımlardan geçtik, çok katliamlardan geçtik. Bütün bunla yüreğimizde bu acıyla bugüne kadar geldik.

6 Şubat depremi yine Kıbrıs Türk’ü için acıydı. Bu kadar çocuğu böyle bir bina altında kaybetmek. Bunu kabul edilmesi kolay değildir. Bu acı hep olacak, bu acı hep yüreğimizi bu şekilde parçalayacak ve geleceğe taşıyacaktır.

Ben bir kez daha herkese sabırlar diliyorum. Ailelerin feryadı çok büyük, acısı çok büyüktür. Dolayısıyla ben buradan şunu söyleyebilirim. Burada her can bir candır. Dolayısıyla canlarda gitmiştir. Dolayısıyla adaletin tescil edilmesi adaletin yerini bulması için her dava kendi şartlarına göre elbette değerlendirmek durumundadır. Adaletin yerini bulması için gerekli değerlendirmenin mutlaka yapılacağı ve bu konuda Kıbrıs’tan bağımsız Türk yargısına olan güvenimizi buradan bir kez daha ifade ediyorum."

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ