SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 11-05-2023 15:47

Dış Basında ''Kılıçdaroğlu'na Destek'' Yorumu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, cumhurbaşkanı adaylığında çekildiğini açıklaması dış basında geniş yankı buldu.

Dış Basında ''Kılıçdaroğlu'na Destek'' Yorumu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin, cumhurbaşkanı adaylığında çekildiğini açıklaması dış basında geniş yankı buldu. 

Uluslararası yayın kuruluşları İnce'nin çekilmesini ''Erdoğan'ın ana rakibini desteklemek için cumhurbaşkanlığı yarışından çekildi'' şeklinde yorumlandı.  

CNN, İncenin çekilmesini, ''Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Pazar günkü seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na olası bir destek için yarıştan çekildi'' diye flaş haber şeklinde duyurdu.  

Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire ise oylamaya günler kala İnce'nin, cumhurbaşkanlığı yarışından çekildiğini, ''İnce'nin çekilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmeye çalışan muhalefete olası bir destek sağlıyor'' dedi.

Franız yayın kuruluşu France 24 de ''Üçüncü parti adayı Muharrem İnce, Türkiye'nin zorlu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden, muhalefetin birinci tur zafer şansını artıran şok bir hareketle çekildiğini'' belirtti.

İsrail'in yayın kuruluşu ''Jarusalem Post'' ise ''Türkiye'de Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan dört adaydan biri olan Muharrem İnce, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ana rakibine potansiyel bir destek olarak yarıştan çekildiğini'' belirtti.  

Haberlerde, İnce'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı arkasında birleşen 6'lı Millet İttifakı'nın oylarını parçalamak ve muhtemelen cumhurbaşkanlığını ikinci tura zorlamakla yoğun eleştirilere hedef olduğuna dikkat çekildi.  

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ