FIFA'dan yapılan açıklamada, satılan biletlerin yarım milyondan fazlasının 5-16 Temmuz arasındaki son satış döneminde alındığını bildirildi.

En fazla bilet Kamerun - Brezilya, Brezilya - Sırbistan, Portekiz - Uruguay, Kosta Rika - Almanya ve Avustralya - Danimarka gibi grup aşaması maçları için alındı. 

FIFA açıklamasında,  "Katar, Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Arjantin, Brezilya, Galler ve Avustralya'da yaşayan taraftarlar, en fazla sayıda bileti güvence altına alarak dijital kuyruklara öncülük etti" denildi.

FIFA, bir sonraki satış aşamasının lansman tarihinin Eylül ayı sonlarında açıklanacağını duyurdu. Doha'da tezgah üstü satışlar da son dakika satış aşamasına geçildikten sonra başlayacak.

Dünya Kupası, 20 Kasım Pazar günü, ev sahibi ülkenin Ekvador'a karşı oynayacağı turnuva dışı karşılaşmayla başlayacak. 

Al Bayt Stadyumu'ndaki bu yılki turnuvanın açılış maçı ve töreni, FIFA Konseyi Bürosu'nun bugün oybirliğiyle aldığı kararın ardından bir gün öne alındı. Sonuç olarak, Senegal ile Hollanda arasındaki ilk karşılaşma 21 Kasım Pazartesi günü 13:00'ten 19:00'a ertelendi.

Kaynak: Ajans Bizim