FUTBOL
Giriş Tarihi : 06-12-2022 23:23

Dünya Kupasında Sürpriz: Fas İspanya'yı Eledi

Dünya Kupası'nda bugün oynan Fas-İspanya maçında Fas, penaltı atışları sonucunda İspanya'yı eledi: 3-0.

Dünya Kupasında Sürpriz: Fas İspanya'yı Eledi

Dünya Kupasında bugün oynan Fas-İspanya maçını penaltı atışları sonunda 3-0 kazanan Fas, çeyrek finale çıktı. Altı kez Dünya kupasına katılan Fas, Arjantinli Hakem Fernando Rapallini’nin yönettiği maçın sonunda ilk kez çeyrek final görürken, Dünya devi İspanya Kupaya veda etti.

Fas, çeyrek finalde Portekiz-İsviçre maçının galibi ile eşleşecek.

Fas’ın 12’nci kullandığı serbest vuruşta Eşref Hakimi topu auta attı. Fas, daha maçın başlarında İspanya karşısında dişli bir rakip olacağını gösterdi.

Sofyan Bufal, 22’nci dakikada rakibinden sıyrıldı ve sol kanattan topu ortaladı. Yusuf En Nesri, topu aşırttı, ancak İspanyol savunması Hakim Ziyek’u şat şansı tanımadı.

Jordi Alba'nın 29’ncı dakikada savunma arkasına uzun pasına dalan Marco Asensio'nun ceza sahası içinden soldan şutu yan ağlara takıldı.

İlk yarı sonuna doğru ataklarını sıklaştıran Fas, 42. dakikada Eşref Hakimi’nin sağdan ortası Sergio Busquets'in kafayla müdahalesi sonucu sol kanada açıldı. Ceza sahası içinde topla buluşan Sofyan Bufal, ortasını yaptı, ancak Naif Agerd'in altı pasta uygun durumdaki kafa vuruşu dışarı gitti.

İlk yarı 0-0 kapandı.

İlk yarıda Fas 122 pas yaparken, İspanya’nın pas sayısı 344 oldu. Fas ilk yarıda 31, İspanya da 18 ikili mücadele kazandı. Fas yüzde 31, İspanya da yüzde 69 topa sahip olma oranıyla oynadı.

İkinci yarıda da hareketli bir futbol tarzı sahaya hakimdi. 54. dakikada İspanya'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Dani Olmo'nun sert şutunu Bono, yumruklarıyla çıkardı.

Fas savunmasının 78’inci dakikada uzaklaştırmak istediği topa Dani Olmo'nun ceza sahası dışından yaptığı vuruş üstten autu buldu. 

79’uncu dakikada İspanya'da Nico Williams'ın sağ kanattan ön direğe yaptığı ortada Naif Agerd, Dani Olmo'dan önce topu uzaklaştırarak rakibine gol şansı vermedi.

Nico Williams'ın savunma arkasına gönderdiği pasında Alvaro Morata'nın dar açıdan vuruşu kaleye paralel şekilde dışarı çıktı.

Maçın sonlarına doğru İspanya daha fazla Fas kalesi önünde görüldüyse de Fas defansının direnci İspanya’ya gol şansı vermedi.

Maç 0-0 berabere sonuçlandı ve uzatma devresine geçildi.

İspanya maçın tamamında topa sahip olma oranını yüzde 74’e yükseltti. Fas 265 pas yaparken, İspanya da 719 pasa ulaştı. Maçta her iki takım da birer sarı kart gördü (Aymeric Laporte, dakika 77 ve Roamain Seis, dakika 90).

İspanya, uzatma dakikalarında Fas kalesine iyice yüklenmeye başladı. 100. dakikada Fas ceza sahası içi sol tarafta topla buluşan Alvaro Morata'nın ortasında ceza sahasında kafa vuruşunu yapmaya hazırlanan Nico Williams'tan önce savunma araya girdi.

104. dakikada İzzettin Unahi’nin ara pasına dalan Velid Çedira, ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı, ancak vuruşunu Unai Simon ayağıyla çıkardı. 

İlk uzatma devresi de golsüz kapandı.

İkinci uzatma devresinde işi penaltılara bırakmak istemeyen İspanya yine yüklendi, ancak duran toplarla da hareketli oyunda da istediği gol organizasyonlarını yapmakta zorlandığı görüldü.

Amrabat, 114’üncü dakikada kaptığı topu Çedira’ya aktardı, o da soldan İspanyol kalesine sarktı, ancak İspanyol defansı ona gol şansı tanımadı. İspanya’nın bunaltıcı ataklarına Fas defansı iyi direndi. 

Sarabia’nın maçın son saniyelerinde kale direği dibinden sağdan vuruşu öbür direğe çarparak dışarı sekince iş penaltılara kaldı, 0-0.

Maç İspanya’nın hâkimiyeti altında oynansa da Velid Regragi yönet,miden Fas da etkili bir futbol sergilemekten geri kalmadı. Penaltı atışları sonunda Fas tarih yazarak, İspanya’yı eledi ve çeyrek finale çıktı, 3-0.

İspanya, kullandığı üç penaltıyı da gole çeviremezken, Sarabia, Soler ve Sergio Busquets penaltıları ya kaçırdı ya da günün kahramanı Fas kalecisi Bono tarafından kurtarıldı.

Sabiri, Ziyeş ve Eşref Hakimi, penaltı vuruşlarını gole çevirirken, Benun’un vuruşunu kaleci Simon çıkardı.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ