YEREL
Giriş Tarihi : 19-08-2022 17:16   Güncelleme : 19-08-2022 17:18

Erciyes'te Yeni Sezon Hazırlıkları

Erciyes Kayak Merkezi ve profesyonel futbol takımları için önemli bir kamp yeri olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde çalışmalar sürüyor.

Erciyes'te Yeni Sezon Hazırlıkları

20px;">2021-2022 kış sezonunda yaklaşık 2 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Erciyes Kayak tesisleri ve profesyonel futbol takımları için önemli bir kamp yeri olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi şimdi de kış sezonuna hazırlanıyor. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Gökmen Çiçek ile tesislerde incelemelerde bulundu. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da kendilerine eşlik etti.

Büyükkılıç, sahip olduğu güzellikleri ve büyük potansiyeliyle Erciyes’i dört mevsim cazibe merkezi haline getirmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Çiçek ise yerel yönetimlerin imza atabileceği en başarılı turizm projesi olarak nitelendirdiği Erciyes Kayak Merkezi’ni çok beğendiğini ve yürütülen çalışmalara tam destek vereceğini belirtti.

Cıngı da kayak tesislerine ilişkin sunum yaptı ve çalışmaları anlattı. 

Erciyes, spor ve turizmin gözdesi 

Dağcılık ve kış sporları alanında 112 kilometrelik 41 kayak pisti ile cazibe merkezi olan Erciyes’e 19’uncu mekanik tesis ile hizmet veriyor. Erciyes Kayak Merkezi, ISO 9001, ISO 10002 ve IQNET belgeleri ile Türkiye’de Hizmet Kalite Standartları, Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi ve Uluslararası Tanınırlık Belgelerine sahip ilk ve tek kış sporları merkezi unvanını taşıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 100 milyon TL’ye mal olması beklenen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi bu sezon da futbol takımlarının gözdesi oldu. Bu sezon Yukatel Kayserispor, Alanyaspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Samsunspor takımları Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde kamp yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve yaklaşık 1850 metre rakımdaki ilk etapta iki futbol sahası ile hizmet vermeyi sürdüren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nin ikinci etabında olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonu, altı adet futbol sahası, atletizm pisti ve fitness merkezinin yapım çalışmaları da sürüyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ