ADIYAMAN
Giriş Tarihi : 14-12-2023 19:09

FRIT Projesi Sonrasında Yama Çalışması

Adıyaman’da, FRIT projesi çalışmalarının tamamlandığı noktalarda yama çalışmaları devam ediyor.

FRIT Projesi Sonrasında Yama Çalışması

Adıyaman Belediyesi, yaklaşık 700 kilometrelik bir alana sahip olan şehrin içme suyu şebeke hattının yenileceği FRIT Projesi çalışmaları sonrasında yama çalışması yaparak ulaşımı rahatlatmaya devam ediyor.

Avrupa Birliği tarafından sağlanan 22 Milyon Avroluk hibe ile başlatılan FRIT Projesi kapsamında yaklaşık 700 kilometrelik içme suyu şebeke hattının tamamının yenilenmesi adına aralıksız çalışmalarını sürdüren Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü (ASKİM) ekipleri Alitaşı Mahallesi Gölbaşı Caddesindeki çalışmalarını tamamladı.

FRIT Projesi kapsamında bölgede yapılan altyapı çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kazım çalışması yapılan Alitaşı Mahallesi Gölbaşı Caddesinde yama çalışmalarına başlandı.

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı projeler ve çalışmalarla ‘Yeniden Adıyaman’ sözünü yineleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, şehrin 50 yıldır değişmeyen, yaklaşık 700 kilometrelik içme suyu şebeke hattının tamamını 22 milyon avro hibe ile daha sağlıklı olan polietilen borular ile yenileneceğini belirtti.

Çalışmaları devam eden FRIT Projesi ve sonrasında yapılan yama çalışmaları hakkında bilgi aktaran Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Şehrimizin şebeke suyu hattı yaklaşık 40-50 yıldır hiç değişmeyen eski bir alt yapı ve 22 milyon avroluk bir hibe ile içme suyu hattının tamamını değiştiriyoruz. Bu hatlardan bazıları asbest borulardan oluşuyor ve bunları polietilen borularla değiştireceğiz. Biraz meşakkatli bir süreç ama Adıyaman'ımız en iyisini hak ediyor. Proje kapsamında yapılan kazım çalışmalarından dolayı vatandaşlarımızın ulaşım konusunda sorun yaşamamaları adına ekiplerimiz tarafından yama çalışması başlatıldı. Ekiplerimiz bu konuda oldukça titiz çalışıyor. Şimdiden memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ