SİYASET
Giriş Tarihi : 26-11-2022 12:40

Genç Liderden, Gençlik Üzerine Söyleşi

Yeni Dünya Partisi (YDP) Genç Lideri Emanullah Gündüz, genç gazeteci Sefa Üstüner'in 'gençler ve siyasi gündem' ile ilgili sorularını yanıtladı.

Genç Liderden, Gençlik Üzerine Söyleşi

Yeni Dünya Partisi Genç Lideri Emanullah Gündüz, Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulunan Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi Sefa Üstüner ile yaptığı röportajda genç gazetecinin gençler ve siyasi gündem ile ilgili sorularını cevapladı.

Genç Lider Gündüz, gençler ile ilgili kısaca şunları kayda geçirdi: “Biz gençlerimize aşığız, çünkü biz geleceğe aşığız ve bizi geleceğe ulaştıracak gençlerdir. Partilerin Gençlik kolları gençlerin siyasi gelişimi için yeterli imkân ve fırsat sağlamıyor. Gençler yan kol olarak bayrak astırmak salon doldurtmak slogan attırılmak için yani angarya ve hamalliye işlerde kullanılıyor. Gençlere politik kimlik şahsi ve siyasi gelişim katılmıyor. Çünkü gençler hep arkada bırakılıyor, kalabalık oluşturulmak için kullanılıyor. Gençlerin heyecanı ve üretkenliği israf ediliyor. Gençler cesur olmalı, gençlerin hayali hedefi olmalı ve gençler bunları azim ve çaba ile hayata geçirmeliler. Gençlik insan hayatının baharıdır. Gençlik zamanı öğlen güneşi gibidir, öğlen güneşi en güçlü en dolgun en verimli güneştir. Öğlen geçtikten sonra güneş zayıflar. Gençler delikanlı çağlarında risk alabilir, cesur kararlar alabilir ve üretkenlik sağlayabilirler.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ