KUTLAMA
Giriş Tarihi : 21-10-2022 21:10

Gündüz, Muhtarların Önemine Vurgu Yaptı

Yeni Dünya Partisi (YDP) Baş Lideri Emanullah Gündüz, muhtarlar gününde yaptığı açıklamada, muhtarların önemine vurgu yaptı.

Gündüz, Muhtarların Önemine Vurgu Yaptı

Yeni Dünya Partisi Baş Lideri Emanullah Gündüz, “Muhtarlar devletin kılcal damarlarıdırlar. Her köye 'devlet evi' kurulmalı.  Nüfusu beş binden fazla olan muhtarlarımıza yardımcı personel tahsis edilmelidir. Muhtar maaşları arttırılmalıdır.”

YDP Baş Lideri Emanullah Gündüz, Baş Liderlik ofisinde ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ sebebiyle yaptığı açıklamada, Muhtarlar ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlattı ve bazı öneriler sundu.

Genç Lider GÜNDÜZ şu şekilde konuştu: “Muhtarlar devletimizin kılcal damarlarıdır, en ücra dağ başı köyünde bile halka doğrudan daimi teması olan tek resmi devlet görevlisidirler. Muhtarlarımıza itibar ve saygınlık kazandırmak lazım, muhtarlığın önemsiz ciddiyetsiz bir kurum olmadığını göstermek anlatmak lazım.

Her ilçede hükümet konakları olduğu gibi her mahalle ve köyde 'devlet evi' adı ile muhtarlık ofisleri yapılmalı, devlet millet bütünleşmesi daha iyi sağlanmalıdır.

Nüfusu beş binden fazla olan muhtarlarımıza yardımcı personel tahsis edilmelidir. Muhtarların maaşları daha da arttırılmalıdır, çünkü muhtarlar temsil sorumluluğu olan ve görünmeyen birçok gidere sahiptirler.

Muhtarlara belediye meclislerinde daha aktif yer verilmelidir. Muhtarsever bir siyasetçi olarak tüm muhtarlarımıza selam eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ