SPOR
Giriş Tarihi : 12-02-2024 11:29

'Güneşin Çocukları' Şampiyonaya Koşuyor

Şanlıurfalı genç hentbolcuların gönlünde ligde başarılı olup milli takımda yer almak yatıyor.

'Güneşin Çocukları' Şampiyonaya Koşuyor

2015 yılında toprağa çizdikleri sahada hentbol oynarken dikkatleri üzerlerine çeken Güneşin Çocukları'nın hedefinde mili takım var.

Toprak sahada hentbol oynayan genç hentbolcuların yardımına Gençlik ve Spor Bakanlığı yetişti. Bakanlığın desteğiyle spor salonuna kavuşan Güneşin Çocukları'nın en büyük hedefi Milli Takımda mücadele etmek.

Türkiye Hentbol Kadınlar 2. Lig'de mücadele eden Güneşin Çocukları Spor Takımı'nın oyuncuları, milli takım hayaliyle çalışmalarını sürdürüyor.

2015 yılında verdikleri mücadeleyle 5 sporcu ile dikkatleri üzerlerine çeken, Güneşin Çocukları, şimdilerde miniklerde 33, küçüklerde 15 ve yıldızlarda 22 hentbolcu ile yollarına devam ediyorlar. 

Yıldızlar Türkiye hentbol şampiyonasına Hentbol U18 milli takım antrenör Bayram Kaplan gözetiminde hazırlanan Güneşin Çocukları, haftada 3 gün antrenman yaparak işi sıkı tutuyorlar. 

Ailelerinin de destekleriyle sıkı bir çalışmayla hedefe kitlenen sporcular, milli takım hayaliyle yatıp kalkıyor. Genç hentbolcular, 5-9 Mart tarihleri arasında Elâzığ’da yapılacak olan yapılacak olan Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında dereceye girmek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başlık 2: İlk hedef son sekize kalmak

Güneşin Çocukları Spor Takımının Antrenörü Bayram Kaplan şunları söyledi:

 ”Çok güzel başladı, toprak sahada kıt imkanlarla dahilinde başladı. O zaman çocuklarımız küçüklerdi şimdi büyüdüler hepsi. Şimdi 2. Teknik müsabakalara çıkıyorlar. Geçen hafta ikinci müsabakalara çıktık. Şimdi önümüzde Türkiye yıldızlar müsabakası var ona hazırlıklarımızı yapıyoruz çocuklarımızla birlikte. Okuldan sonra çocuklarımızı salona almaya çalışıyoruz. Kendi imkânlarımızla ve servislerle getirmeye çalışıyoruz. Bu şekilde şampiyonaya hazırlanıyoruz. Hedefimiz şampiyonada son sekize kalmak, onun gayreti içinde olacağız biz.

Önce biz toprağa tohum attık, ürün almak için çok çalışmamız gerekiyor, emek vermek gerekiyor. Bu ürünü kaldırmak için sabıra ve zamana ihtiyacımız var.  Ben istiyorum ve inanıyorum ki güzel dereceler de alacağız. Hedefimiz milli takıma gitmek, orada boy göstermek, Türkiye derecesi elde etmek. Şanlı şehrimizi en güzel temsil etmek. Bu şehirde, Şanlıurfa da, şanlı şehirde hentbolun olduğunu da göstermek insanların bu şehirde hentbolun oynandığını da göstermek.” 

Başlık 3: Sponsorluk vaatleri tutulmadı

Hentbolcu Nurdan Yükkaldıran, “Tıp okumak istiyorum, doktor olmak istiyorum. Çocukluktan beri hayalim. Ama aynı zamanda sporu da birlikte yürütmek istiyorum. İkisini birlikte yürütmek zor ama bir şekilde güzel olacak. Bunun hayalini 8 yıldır kuruyorum ama hala gidemedim bunun için çalışıyorum çok emek veriyorum inşallah bir gün emeğimin karşılığını alırım. ailem bizi destekliyor hangi mesleğimi yapacağımı bana bırakmışlar sonuçta... Her zamanda arkamda oldular" diye konuştu.  

Hentbolcu Filiz Erboğa ise ”Bayram hoca fazlasıyla bize emek verdi. Hedefim milli takıma gitmek. Kendi takımımla birlikte gitmek tabiki... Kendi takımımın bir yerlere gitmesi. Bugüne kadar ne kadar sponsor olacağız dediler olmadılar. Bunlar çok üzse de bizi yine de devam ediyoruz. Şu anda burada Yenice Spor Salonu'nda antrenman yapmak bile bizim için çok zordu... Evet şimdi Türkiye’ye doğru koşuyoruz" dedi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ