FUTBOL
Giriş Tarihi : 04-12-2022 22:35

Günün İlk Çeyrek Finalisti Fransa Oldu

Dünya Kupasından bugün oynan günün ilk maçında Fransa Polonya’yı 3-1 yenerek, çeyrek finale çıktı.

Günün İlk Çeyrek Finalisti Fransa Oldu

Dünya Kupasından bugün oynan günün ilk maçında Fransa Polonya’yı 3-1 yenerek, çeyrek finale çıktı.

Maça Fransa başladı. Polonya, ilk yarıda Fransa’yı zorlayacak bir oyun sergilemedi. Daha ziyade Fransa millî takımının baskısı altında geçen maçta top genellikle Horozlar diye anılan Fransa takımında kaldı.

Maçın önemli anlarından birinde, 29’uncu dakikada sağ kanatta görev yapan Ousmane Dembélé topu ceza sahası içine yolladı. Uzak direğe doğru ortalana topa Olivier Giroud atak yaptı, ancak yardımcı hakem Dembélé için ofsayt bayrağını kaldırdı.

İlk devrenin berabere biteceği sanılırken Fransa’nın golü geldi. Fransa’nın yıldız oyuncusu Kylian Mbappé’nin ceza sahasına yaptığı ortayla gelen topu Olivier Giroud önce kontrol etti ve sol ayağıyla vuruş, Polonya kalecisi Wojciech Szczesny’yi mağlup etti. Maçın ilk yarısı 44’üncü dakikada atılan golle 1-0 Fransa’nın lehine kapandı.

Olivier Giroud, böylece millî takımda attığı 52 golle Thierry Henry’yi geçerek, Fransa takımının en golcü futbolcusun olarak adını tarihe yazdırdı.

İkinci yarı da Fransa’nın baskısı altında geçti ve maçın 74’üncü dakikasında bu kez Mbappé sahneye çıktı. Ousmane Dembélé’nin ortasını değerlendiren Mbappé, röveşatayla topu Polonya ağlarına gönderdi 2-0.

1998 doğumlu Kylian Mbappé, böylece 24 yaşından önce Dünya Kupasında 8 gol atan tarihteki ilk oyuncu oldu.

Maçın uzatma dakikalarında, 90+1’de Mbappe yine sahneye çıktı. Marcus Thuram’ın pasını değerlendiren Kylian Mbappé, ceza sahasının sol köşesinden sağ ayağıyla gönderdiği topu Polonya kalesinin üst köşesinden ağlara bıraktı 3-1.

Hakem, maçın 90+6’ncı dakikasında ceza sahası içinde Fransız defans oyuncusunun eline çarpan topu VAR incelemesinden sonra penaltı olarak değerlendirdi.

Topun başına geçen Polonyalı golcü Lewandowski, topu Fransa kalecisi Lloris’in sol tarafına attı, ancak Lloris topu tutmayı başardı. 

Lloris, atış sırasından çizgi üzerinde durmadığı için penaltı tekrarlandı. Lewandowski bu kez penaltıyı gole çevirdi. 90+9’da gelen bu golün santrası yapılmadı ve maçı 3-1 önde kapayan Fransa çeyrek final yükseldi.

Günün ikinci maçında İngiltere ile Senegal çeyrek finale çıkmak için karşı karşıya geliyor.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ