SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 03-09-2022 16:42

HDP'li Güzel Gözaltına Alındı

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, "yurtdışına çıkış sürecinde" Edirne yolunda yakalanarak, gözaltına alındı.

HDP'li Güzel Gözaltına Alındı

Dokunulmazlığı kaldırıldıktan sonra ortalıkta görünmeyen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, "yurtdışına çıkış sürecinde" Edirne yolunda yakalanarak, gözaltına alındı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Güzel'in "biri göçmen kaçıkçısı" iki kişiyle Edirne yolunda yakalandığını duyurdu. 

Sel felaketi dolayısıyla Pakistan'a giden Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Kılıçdaroğlu, sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi.

Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı."

Sahte kimlikle yakalandı

Semra Güzel'in "Mehtap Şahan" adını düzenlenmiş bir sahte kimlik kullandığı öğrenildi.  Saçlarını boyatıp, gözlük takarak görüntüsünü değiştirdiği belirtilen Güzel, hakkındaki işlemler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

27. Dönem TBMM'den HDP Diyarbakır Milletvekili seçilen Semra Güzel'in, PKK kamplarında çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmasından sonra dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Bir süredir ortalıkta görünmeyen Güzel'in yurt dışına kaçmış olabileceği yönünde haberler basında yer almıştı. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ