GENEL
Giriş Tarihi : 14-11-2022 11:02

"İlişkilerimizi Gözden Geçiririz"

Avrupa Birliği’nin Türk Devletleri Teşkilâtına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üye kabul edilmesini kınaması, Lefkoşa’da büyük tepkiye sebep oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, AB’nin bir kez daha Kıbrıs’a Rum-Yunan gözlükleriyle baktığını ispat ettiğini belirtti. 

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da, “Bu tavra devam ederlerse, AB ile ilişkilerimizi gözden geçiririz” diye uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tatar yayınladığı bildiride, AB’nin Kıbrıs konusunda yanlı tutumunu ısrarla sürdürdüğüne dikkat çekti.

Tatar, “AB’nin talihsiz açıklaması, haksız bir şekilde üye yapılan Güney Kıbrıs’ın bundan cesaret ve güç alarak bu üyeliği tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanmasına ve uzlaşmaz tavrını sürdürmesine hizmet etmektedir” dedi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ise “KKTC hükümeti olarak AB’nin mevcut tutumunun devam etmesi halinde Birlik ile ilişkilerimizi, tüm seçeneklerle ivedilikle gözden geçirip, yeni bir düzenlemeye gitme yönündeki kararlılığımızı duyururuz” dedi. 

KKTC Başbakanı Ünal Üstel de Rum yanlısı açıklamayı yapan Avrupa Birliği Komisyonu’nun Kıbrıs konusunda söz söyleyecek son mercii olduğuna dikkat çekti.

KKTC, Özbekistan'ın Semerkant kentinde 9’uncu Türk Devletleri Teşkilâtı Liderler Zirvesinde oybirliğiyle gözlemci üyeliğe kabul edilmişti.

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ