GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-10-2022 14:40

İntihar İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 'polis intiharı' haberlerini 'dezenformasyon' olarak niteledi.

İntihar İddiaları Gerçeği Yansıtmıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), "Emniyet teşkilatındaki intihar oranlarına yönelik dezenformasyon girişimlerinin devam ettiğini, ancak bunların gerçekle bağdaşmadığını" bildirdi. 

EGM'den yapılan açıklamada, polis intiharlarına ilişkin iddialar üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Daha önce sayısız kez açıklama yapmamıza ve verileri kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmamıza rağmen, Emniyet teşkilatındaki intihar oranlarına yönelik dezenformasyon girişimleri devam etmekte ancak bunlar gerçekle bağdaşmamaktadır.

İntiharların önüne geçilebilmesi için adımlar atılmakta ve alınan önlemlerin sonuç verdiği görülmektedir.

2021 yılının 9 aylık döneminde (1 Ocak-7 Ekim) 69 olan intihar sayısı, personel sayısının artmasına rağmen bu yılın aynı döneminde 44’e düşmüştür. Geçen yılın Ocak-Ekim dönemi ile bu yılın Ocak-Ekim dönemi karşılaştırıldığında yüz binde 20 olan intihar oranı, yüz binde 13’e gerilemiştir. 2016 yılında (Ocak-Ekim) intihar oranı yüz binde 18'dir."

Açıklamada, "Ekonomik, psikolojik ve ailevi nedenlerin öne çıktığı intihar olaylarının" önlenmesi için çalışmaların hayata geçirildiğin belirtilerek,  2010 yılında 105 olan psikolog sayısının 296’ya ulaştığı belirtildi. 

Personel yılda en az bir kez psikolog ile görüşmesinin sağlandığı, psikolojik destek hattının devreye alındığı, Polis Radyosu'nda ruh sağlığıyla ilgili proğramlar düzenlendiği kaydedildi. 

Emniyet teşkilatında intiharların önüne geçilebilmesi amacıyla motivasyon artırıcı çalışmaların yapıldığı ifade edilen açıklamada, ayrıca akademisyenlerden oluşun bilimsel danışma kurulu oluşturulduğu belirtildi. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ