SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 19-09-2022 23:04

İstanbul'da Polislere Silahlı Saldırı

Son Dakika: İstanbul'da kimlik kontrolü yapan polislere silahlı saldırı düzenlendi.

İstanbul'da Polislere Silahlı Saldırı

20px;">İstanbul Başakşehir'de sabah 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan bir saldırgan, Fatih'te kimlik kontrolü yapan 2 polis memurunu vurdu. Saldırganın bindiği taksinin şoförüne silahını gösterip "Bana iyi davrandın yoksa seni de öldürecektim" dediği öğrenildi.

Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'ndeki bir evden silah sesleri yükseldiği ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi.

Eve giren polis, Ergül Maden (28)'in cesediyle karşılaştı. Bu sırada yakın bir sokaktan da silah sesleri yükseldi. Buraya geçen polis, G. G. (32) isimli kişinin yengesi Güllü Güler (61) 'i öldürdüğü Sevim Güler ve Adem Tepe'yi ise yaraladığı belirlendi. G. G.’nin motosikletle olay yerinden kaçtığı öğrenildi.

Fatih'te Polislere Saldırdı

Polisin aradığı G. G. Fatih Nişanca Mahallesi Kenanbey Sokak'ta ortaya çıktı. Sokakta kimlik uygulaması yapan polis ekipleri, durdurdukları iki kişinin kimliğini kontrol etmek istedi. Bu sırada, 2 şüpheli şahıstan G. G. tarafından silahla açılan ateş sonucu iki polis memuru yaralandı.

Saldırganlar yaya olarak kaçarken, haber verilmesi üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan polisler, ambulansla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Saldırganların yakalanması için çalışma başlatılırken, özel harekât ve çevik kuvvet ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı. Olay yerinde çalışma yapan polis ekipleri, kaçan saldırganların yere attığı poşette mermiler buldu. Saldırganların açtığı ateş sonucu sokakta park halindeki bir araç da zarar gördü.

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ