KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 08-12-2022 15:56

Kılınç, ‘Çı Dıpejın, Çı Dıbejın’ın Jüri Üyesi

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TRT Kürdi televizyonunun yemek yarışmasına jüri üyesi olarak katıldı.

Kılınç, ‘Çı Dıpejın, Çı Dıbejın’ın Jüri Üyesi

Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, TRT Kürdi kanalının Adıyaman’ın Küçük Boyalı köyünde gerçekleşen “Çı Dıpejın, Çı Dıbejın” (Ne Pişiriyorlar, Ne Söylüyorlar) adlı Kürtçe yemek yarışmasına jüri üyesi olarak katıldı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ekibinin, Adıyaman’ın merkez köylerinden Küçük Boyalı’da çekimini yaptığı yemek yarışmasında köylüler kıyasıya mücadele etti. Yarışmada Adıyamanlı kadınlar birbirinden lezzetli yöresel yemekler ile hünerlerini sergiledi. Uzun uğraşlar sonucu hazırlanan yemekler, jüri üyesi Başkan Kılınç’ın beğenisine sunuldu.

Köylü vatandaşların merakla izlediği programda, Jüri üyesi Kılınç’a yoğun ilgi gösterildi. Özenle yapılan damak tatların lezzetine bakan Başkan Kılınç, aşçıları tebrik etti.

Kısa bire değerlendirmede bulunan Başkan Kılınç; “TRT Kürdi kanalı tarafından Küçük Boyalı köyümüzde çekimleri gerçekleştirilen “Çı Dipêjin Çı Dıbêjin” adlı yöresel yemek yarışmasına jüri üyesi olarak katılarak, köy sakinleriyle bir araya geldik. Bir birinden güzel yemekler yaptıklarına şahit olduk. Adıyaman’ımızın böylesine güzel ve lezzetli tatlarını ekranlar aracılığıyla dünyaya tanıtılması çok önemli. Bu güzel yemekleri pişiren değerli katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca TRT Kürdi televizyonuna ve gayretli ekibine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kılınç, program sonrası köy odasına giderek, sakinleriyle sohbet etti. Köylü vatandaşların teveccühüne mazhar olan Başkan Kılınç, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerini bildirdi.  

 

 

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ