YEREL
Giriş Tarihi : 31-05-2023 13:40

Kırlangıçlar Hastane Girişini Mekan Seçti

Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servis girişine onlarca kırlangıç yuva yaptı.

Kırlangıçlar Hastane Girişini Mekan Seçti

Şırnak Devlet Hastanesi Acil Servis girişine onlarca kırlangıç yuva yaptı. 

Kırlangıçlar, yuvalarını küçücük gagalarında taşıdığı çamurlarla Şırnak Devlet Hastanesi Acil girişinin çatısının altına yapmayı sürdürüyor. Bazıların yuva yapım işini tamamladığı dikkati çekiyor. 

Neredeyse Dünya'nın her yerinde yaşayan kırlangıç kuşları, aynı zamanda en özel kuşlar arasında yer alıyor.  Farklı renkleri ve türlere sahip olması ile beraber, aynı zamanda bu kuşlar hakkında yapılan araştırmaların da devam ettiği belirtiliyor. 

Kırlangıç kuşları dünyanın farklı ülkelerinde olduğu gibi baharla birlikte göç ettikleri Türkiye'de de yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Özellikle sevimli görüntüleri ile beraber hızlı ve atik tavırları üzerinden ilgi çeken bir kuş olan Kırlangıç kuşları parlak siyah beyaz tüylü, ince uzun kanatlı, geniş gagalı bir kuş olarak ön plana çıkıyor. 

Devamlı uçarken beslendiği sinek ve benzeri tür canlıları avlayarak yaşamını sürdüren kırlangıç kuşları, bu tür birçok farklı küçük canlı üzerinden besin kaynağı yaratabilmektedir.

Kırlangıçların yaşam süreleri türlerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Ancak genel olarak kırlangıç türlerinin ortalama yaşam süreleri 1 ila 9 yıl arasında değişkenlik gösteriyor. 

Kırlangıçlarda yuvayı daha çok dişi kuş yapıyor. Bu kapsamda dişi kırlangıç kuşu erkek kırlangıç kuşunun tükürüğü ile harç yapmak için toprağa karıştırıyor. Saman ve otları da kullanmak suretiyle ortalama sekiz günde yuvasını tamamlıyor. Kırlangıçlar en sağlam yuva yapan kuş türleri arasında yer alıyor. 

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ