Yozgat Valisi Ziya Polat, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki terör saldırısında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 2012 yılının Haziran ayı içerisinde hayatını kaybeden İsmail Sakın'ın iki oğlu sünnet töreni için makam aracını tahsis etti.

Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde teknisyen yardımcısı olarak görev yapan İsmail Sakın (25), yapılan bombalı saldırıda kafasına demir parçası isabet etmesi sonucunda ağır şekilde yaralanıp, hastanede tedavi altına alınmıştı. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan İsmail Sakın şehit oldu. Şehidin biri 2 yaşında, diğeri anne karnında bir aylık olan iki çocuk kaldı. Babasını henüz anne karnında kaybeden ve bugün 10 yaşında olan çocuğa babasının ismi verildi. İsmail ve şu anda 12 yaşında olan ağabeyi Abidin, Yozgat’ın Kavurgalı köyünde düzenlenen törenle sünnet ettirildi. 

Sünnet törenine Vali Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de katıldı. Vali Polat, makam araçlarından birisini süslettirip, sünnet aracı olarak tahsis etti. Köyde sünnet olan çocuklar, Valilik Makam aracı ile konvoy halinde Yozgat Şehitliğine gelerek, babalarının mezarına karanfil bıraktı, dua etti gözyaşı döktü.

Şehidin eşi Dilek Sakın, ‘’Güzel bir duygu ama burukluk var, babasız büyüttüm ikisini de’’ diyerek, gözyaşına hakim olamadı. 

Kaynak: Ajans Bizim