ZİYARET
Giriş Tarihi : 23-01-2024 17:52

MHP'li Önat'tan 6 Şubat İçin Tatil Talebi

6 Şubat 2023 depreminin yıldönümüne yaklaşırken, MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol'u makamında ziyaret etti.

MHP'li Önat'tan 6 Şubat İçin Tatil Talebi

MHP Adıyaman İl Başkanı Ali Önat, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahatça gerçekleştirebilmeleri ve deprem şehitlerinin anılması için 6 Şubat'ın tatil günü ilan edilmesini talep etti. Vali Dr. Osman Varol ise bu talebi olumlu bir şekilde değerlendireceklerini belirtti. Ziyarette Ali Önat'a Türk Orman-Sen Adıyaman Şube Başkanı Zeynal Ekici eşlik etti.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin yıldönümü dolayısıyla yapılan bu ziyaret, Adıyaman'da deprem şehitleri ve yaşanan trajediyi anma amacını taşıyor. Vali Dr. Osman Varol'un talebi olumlu karşılamasıyla birlikte, Adıyaman'da 6 Şubat'ın tatil günü olarak ilan edilmesi, vatandaşların bu önemli günü daha rahat ve anlamlı bir şekilde geçirebilmelerine imkan tanıyacak.

MHP'li Ali Önat, valilik ziyareti ve 6 Şubat 2024 tarihinin tatil ilan edilmesi talebine ilişkin yaptığı açıklamada, "Valimiz Dr. Osman Varol Bey'den, vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini rahatça yapabilmesi ve deprem şehitlerinin anılması için 6 Şubat'ın tatil günü olmasını talep ettik. Sayın Valimiz talebimizi olumlu olarak değerlendirecek." İfadelerini kullandı.

Önat açıklamasına şöyle devam etti:

"Adıyaman'da her bir vatandaşın kayıplar verdiği ve 17 bin binanın yıkıldığı asrın felaketinin yıldönümüne yaklaşıyoruz. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından Adıyaman, büyük bir trajediyle yüzleşti. Resmi rakamlara göre, 9 bine yakın insan hayatını kaybetti ve birçok aile acı bir şekilde yaralandı.

Deprem, sadece can kayıplarıyla değil, aynı zamanda on binlerce kişinin evsiz kalmasına ve şehirde geniş çaplı hasarların oluşmasına neden oldu. Bir yıl sonra, Adıyaman halkı hala depremin etkileriyle mücadele ediyor ve şehirdeki birçok alan hâlâ yeniden inşa sürecindedir.

Depremin ardından alınan önlemler, hasar gören binaların onarımı ve yeniden yapılanma çalışmaları devam etse de halkın yaşadığı travma ve kayıpların etkileri hala hissediliyor. Adıyaman'daki birçok aile, sevdiklerini kaybetmenin acısıyla başa çıkmaya çalışıyor ve toplumun bir araya gelerek dayanışma içinde olma çabaları devam ediyor.

Bu zorlu süreçte, Adıyamanlılar, birbirlerine destek olma ve geleceği daha sağlam temeller üzerine inşa etme konusundaki kararlılıklarını sürdürüyor. 6 Şubat 2023 depremi, şehrin tarihinde derin bir iz bırakmış olsa da Adıyamanlılar, birlikte çalışarak ve dayanışma içinde olarak geleceğe umutla bakma çabasını sürdürüyor.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak, teşkilatlarımızın her bir ferdiyle, Ülkü Ocaklarımızla, sendikalarımız ve tüm ülküdaşlarımızla birlikte; deprem sonrası yaraların sarılması ve hem şehrimizin hem de insanımızın yeniden inşa ve ihyası için yoğun bir gayret gösterdi. Bundan sonra da MHP tüm varlığıyla Adıyamanlı hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edecektir. Bu vesileyle 6 Şubat 2024 tarihinin tatil günü sayılması talebimizi olumlu karşılayan Sayın Valimize bir kez daha teşekkür ediyor, deprem şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yaralanan canlarımıza ve hasar gören yüreklere şifalar niyaz ediyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın."

Kaynak : PHA

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ