Millî Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı bölgesinde toplam 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. 

MSB'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Dün terör örgütü PKK/YPG tarafından Fırat Kalkanı bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine yapılan saldırının ardından terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hâle getirilmişti. Devam eden meşru müdafaa atışları sonucunda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 12'ye yükseldi."

Başlık 2: Taciz ateşine cevap

Cibrin üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine dün eş zamanlı olarak havan taciz ateşi açılmıştı. 

MSB'den yapılan açıklamada, taciz ateşinin ardından hedeflerin vurulduğu belirtilmişti. Açıklamada, şu bilgiler paylaşılmıştı:

"Terör örgütü PKK/YPG tarafından Fırat Kalkanı bölgesindeki Cibrin Üs bölgesi ile Öncüpınar polis yerleşkesine eş zamanlı olarak havan/ÇNRA tacizi gerçekleştirilmiştir. Tacizde asker ve polislerimiz ile üs bölgelerinde hasar zayiat yoktur.

Saldırının gerçekleştirildiği yerler belirlenerek derhâl Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından güçlü şekilde vurulmaya başlanmıştır.

İlk belirlemelere göre aralarında terör örgütünün sözde 2 yöneticisinin de olduğu 7 terörist etkisiz hâle getirilmiş, sözde bir karargâh imha edilmiştir.

Teröristlerin saldırı girişimlerini hiçbir zaman karşılıksız bırakmayan Mehmetçik teröristlere ait birçok hedefi etkili şekilde vurmaya devam etmektedir. "

Kaynak: Ajans Bizim