SON DAKİKA
Giriş Tarihi : 25-12-2023 18:17

O Paylaşımlara Soruşturma.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit haberlerinden sonra "dezenformasyon içeren paylaşım" yapanlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

O Paylaşımlara Soruşturma.

Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu hesaplardan 12'sinin yurtdışında olduğunu, soruşturma kapsamında bir kişinin tutuklandığını ve iki kişinin de arandığını kaydetti.

Bakan Tunç, açıklamasında şunlara yer verdi:

"22-23 Aralık 2023 tarihlerinde, Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından 12 askerimizin şehit edilmesi sonrasında sosyal medya platformlarında terör örgütünün propagandasını yapan ve dezenformasyon içeren paylaşım yapanlarla ilgili Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkâri, Mersin, Muş, Adana, Antalya, Bingöl, Hatay, Denizli Cumhuriyet Başsavcılıklarımızca soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturmalarda, bahse konu paylaşımlarda bulunan 15 hesap yöneticisi tespit edilmiş, bunlardan 12'sinin yurtdışında olduğu belirlenmiştir.

Soruşturma kapsamında 1 kişi tutuklanırken 2'sinin yakalanmasına yönelik çalışmalar titizlikle yürütülmekte, adli soruşturmalar devam etmektedir."

Kaynak: Ajans Bizim

Bilal KARADAĞBilal KARADAĞ